Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Urtx-Alp
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77307


Mostra un mapa més gran
L'estació d'Urtx-Alp (PK 41,6 de la línia Ripoll-Puigcerdà) està situada a cavall dels termes municipal d'Alp i Fontanals de Cerdanya, on es troba el nucli d'Urtx. El tren va arribar-hi l'any 1922, amb l'obertura del tram de La Molina a Puigcerdà. L'estació va tenir molta activitat en el passat quan hi confluia el tràfic provinent de la Seu d'Urgell i d'Andorra i disposava de diverses vies i instal·lacions. Actualment les instal·lacions han estat reconvertides a un baixador amb una sola via i una andana a la dreta d'aquesta. Es mantenen en peu l'edifici de viatgers, l'edifici que acollia els lavabos, l'edifici d'enclavaments i l'antic moll de mercaderies, si bé tots ells presenten un estat deplorable.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
La llarga andana reformada d'Urtx-Alp (setembre 2004) Antic edifici per a mercaderies (setembre 2004) La 440-133 sense reformar arriba a l'estació alpenca des de Puigcerdà (setembre 2004) 440-133 estacionada a la única via d'Urtx-Alp (setembre 2004)

Les altes muntanyes del fons les haurà d'atravessar per poder accedir al Ripollès (setembre 2004) Tren de dos cotxes sortint cap a Ripoll (setembre 2004) El senyor Josep de la Cerdanya és un popular usuari habitual de la línia entre Puigcerdà i Alp (setembre 2004) Detall del nom de l'estació (setembre 2004)

direcció Ripoll/Barcelona Índex Línia 07 direcció Puigcerdà
< La Molina Queixans >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional