Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 06.Línia Tarragona-Salou-L'Ametlla-L'Aldea-Tortosa/Ulldecona > L'Ampolla-El Perelló-Deltebre
xarxa de via ampla
06.Línia Tarragona-Salou-L'Ametlla-L'Aldea-Tortosa/Ulldecona
codi estació: 65404


Mostra un mapa més gran
L'estació de L'Ampolla-El Perelló-Deltebre (PK 195,9 de la línia València-Tarragona) es situa en ple nucli urbà de L'Ampolla, a la ubicació on sempre ha estat. El tren va arribar a L'Ampolla l'any 1865 amb la inauguració del tram de Tarragona a L'Aldea-Amposta. A mitjans anys noranta es transformava totalment per tal de donar pas a la línia de velocitat alta del Corredor del Mediterrani que es posava en servei de Vandellòs a Orpesa del Mar. L'estació actual disposa de les dues vies generals amb andanes laterals, comunicades per un pas inferior ja existent anteriorment a la població. Les llargues andanes disposen de marquesines metàl·liques per tal de refugiar els viatgers. L'edifici de viatgers és de nova construcció i està situat a la dreta de les vies (mirant sentit l'Aldea), és d'una sola planta i acull un bar on també es venen els bitllets.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de l'estació de L'Ampolla (setembre 2004) Unitat 448 en servei Ca1 sortint direcció Tarragona i Barcelona (desembre 2006) Cua del tren de mitjana distància circulant per la línia de velocitat alta (desembre 2006) Maquinària de via i obres circulant a plena llum del dia per L'Ampolla-El Perelló (desembre 2006)

El peculiar comboi esforçant-se al màxim al seu pas per l'estació (desembre 2006) La maquinària s'allunya direcció sud, cap a L'Aldea-Amposta (desembre 2006) Per al pas inferior entre andanes s'ha aprofitat d'un ja pre-existent (desembre 2006) Línia groga que marca la zona de seguretat, ja que hi passen trens sense parada a 220 km/h (desembre 2006)

El Talgo Mare Nostrum pujant a tota velocitat cap a Barcelona i Montpellier (desembre 2006) Una altra vista del Talgo internacional al seu pas per L'Ampolla-El Perelló (desembre 2006) Cua del Talgo (desembre 2006) Catalunya Exprés en servei Ca1 que ve de Tarragona apropant-se a l'estació (desembre 2006)

La confortable unitat 448 fent parada a la via 1 de l'estació de L'Ampolla-El Perelló (desembre 2006) Vista general de les andanes, amb l'edifici de viatgers a la dreta (setembre 2004) Pantalles acústiques per amortir el soroll del pas dels trens (setembre 2004) Un Catalunya Exprés procedent de Tarragona a punt de passar pel costat d'una de les pantalles acústiques (setembre 2004)

Seqüència d'un Catalunya Exprés de la línia Ca1, Barcelona-Tortosa, al seu pas per L'Ampolla-El Perelló-Deltebre (setembre 2004)

direcció L'Ametlla/Tarragona Índex Línia 06 direcció L'Aldea/Tortosa/Ulldecona
< L'Ametlla de Mar Camarles-Deltebre >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional