Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC06.Línia Tarragona-Tortosa/València > Cambrils
Horaris dels trens de Catalunya
XC06.Línia Tarragona-Tortosa/València
codi estació: 65422
   
 
Venda de bitllets Zona videovigilada  
 propers trens
 
Esquema de vies de l'estació actual de Cambrils [ampliar]
L'estació de Cambrils o Cambrils-Salou-AV (PK 242,234 de la línia València – Camp de Tarragona) es troba al nord de l’àmbit del poble, entre la zona esportiva i l’autopista AP-7, al terme municipal de Cambrils de la comarca del Baix Camp. L’estació es va posar en servei el 13 de gener de 2020, amb l’entrada en servei de la nova variant ferroviària entre Vandellòs, Vila-seca i el Camp de Tarragona. La nova estació va substituir l’antiga que es trobava al centre de la ciutat, entre el poble antic i la zona marítima, que va oferir servei entre 1865 i 2020.
L’estació actual de Cambrils es troba en un tram de viaducte de 746 metres i 27 obertures que salva l’autopista AP-7 i els seus accessos, la riera d’Alforja i la carretera T-312 de Cambrils a Montbrió del Camp. Així, l’estació s’estructura en dos nivells l’inferior que suposa l’accés i el superior per on circulen els trens. El nivell inferior consta d’un edifici de viatgers ubicat entre les piles 23 i 24 del viaducte, amb entrada a peu pla des de l’avinguda Charles Robert Darwin per sota el viaducte, per la banda oest. El vestíbul acull les taquilles, màquines de venda automàtica de bitllets, escafeteria, lavabos i control d’equipatges per accedir a les andanes, entre d’altres dependències. Els trens circulen pel nivell superior (viaducte) amb quatre vies, les dues generals (vies 1 i 2) i una desviada com a apartador a cada costat d’aquestes (vies 3 i 4) que disposen d’una andana lateral de 213 metres de longitud i 6 metres d’amplada cadascuna d’elles. Les dues andanes disposen d’un tram cobert per una marquesina metàl·lica, bancs i teleindicadors de properes circulacions. L’enllaç entre les andanes i el vestíbul inferior es fa mitjançant una escalinata i dos ascensors a cada andana. La disposició de vies de la nova estació de Cambrils, de curta longitud i sense via morta d’escapament als extrems, suposa que no pot ser utilitzada per a avançar trens per la via general més propera a la via on hi hagi estacionat un comboi, per seguretat i evitar que una eventual sortida accidental del tren estacionat pogués arribar a suposar l’entrada a la via general de manera descontrolada. Completen les instal·lacions de l’estació de Cambrils una zona d’aparcament de vehicles i una parada d’autobús i taxis.
FOTOS DE L'ESTACIÓ I PROXIMITATS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista general de l'estació de Cambrils durant les obres (desembre 2015) Una 319 de renfe mercaderies amb tremuges de balast a l'estació nova de Cambrils (desembre 2015) Vista del viaducte en el tram de 4 vies, amb la riera d'Alforja en primer terme (desembre 2015) Vista dels trens de treball al viaducte de la nova estació de Cambrils (desembre 2015)

Pas de la doble via de la nova variant sota la carretera C-14 (desembre 2015) Vista general de la bifurcació la Feredat (desembre 2015) Detall de la bifurcació Feredat, amb el ramal que enllaça amb l'estació de Vila-seca, sobre la línia de Reus a Tarragona (desembre 2015) Vista del ramal d'enllaç, en via única, que suposa un nou coll d'ampolla al corredor del Mediterrani (desembre 2015)

Una altra vista de la bifurcació la Feredat (desembre 2015) La 319.212 parada al ramal d'enllaç entre la línia de Reus-Tarragona i la del corredor del Mediterrani (desembre 2015) Una altra vista de la doble via a l'est de la bifurcació Feredat (desembre 2015) Doble via cap al canviador d'ample de via de la Boella (desembre 2015)

direcció Tarragona
Vila-seca
Índex línia XC06
direcció Tortosa/València
L'Hospitalet de l'Infant

direcció Camp de Tarragona
La Boella - Camp de Tarragona
 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional