Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC06.Línia Tarragona-Tortosa/València > L'Hospitalet de l'Infant
Horaris dels trens de Catalunya
XC06.Línia Tarragona-Tortosa/València
codi estació: 65420
   
 
Venda de bitllets Zona videovigilada  
 propers trens
 
 
Esquema de vies de l'estació actual de L'Hospitalet de l'Infant [ampliar]
L'estació de l’Hospitalet de l’Infant o l’Hospitalet-Mont-roig-AV (PK 227,310 de la línia València – Camp de Tarragona) es troba al nord-oest del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant, al Camí de la Porrassa, un àmbit de nou desenvolupament proper a l’autovia A-7, al terme municipal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant de la comarca del Baix Camp. L’estació es va posar en servei el 13 de gener de 2020, amb l’entrada en servei de la nova variant ferroviària entre Vandellòs, Vila-seca i el Camp de Tarragona. La nova estació va substituir l’antiga que es trobava més propera al centre de la ciutat, que va oferir servei entre 1865 i 2020.
L’estació actual de l’Hospitalet de l’Infant consta de quatre vies, les dues generals (vies 1 i 2) i una desviada com a apartador a cada costat d’aquestes (vies 3 i 4) que disposen d’una andana lateral de 400 metres de longitud cadascuna d’elles. Als dos extrems de les vies 3 i 4 hi ha vies mortes d’escapament, que permeten així l’avançament de trens per les vies generals mentre hi ha un tren apartat a la via desviada. La via morta de la banda mar, pel seu costat sud és de major longitud, per permetre-hi l’estacionament d’una unitat de tren d’un hipotètic servei de rodalies des de Tarragona fins a l’Hospitalet de l’Infant per la nova línia. L’edifici de viatgers es troba a la banda mar de les vies i és rectangular d’una sola planta i de 150 m2 de superfície. El seu interior acull un espai central de comunicació entre l’accés a peu des de la plaça de l’Estació fins a l’andana de la via 4, ubicant-se als laterals els serveis d’atenció al viatger, estances i dependències tècniques. Així, l’edifici disposa de taquilla, màquines autovenda de bitllets, lavabos i espai per a cafeteria. Completen les instal·lacions de l’estació de l’Hospitalet de l’Infant una zona d’aparcament de vehicles.
FOTOS DE L'ESTACIÓ I PROXIMITATS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista general de l'estació durant les obres, costat València (maig 2018) Una altra vista de l'estació des del costat València, amb dues vies passants centrals i dues vies laterals amb andana (maig 2018) Andana de la via 4 i edifici de viatgers en obres (maig 2018) Sortida de l'Hospitalet de l'Infant cap a València. La via 4 té una via morta que pot acollir trens d'un hipotètic servei de rodalies de Tarragona (maig 2018)

Nova estació de l'Hospitalet de l'Infant en obres i amb només les dues vies generals instal·lades (març 2016) Sortida cap a Tortosa i València, amb el mar Mediterrani al fons (març 2016) Traçat de la nova variant des de l'Hospitalet de l'Infant cap a Vandellòs (març 2016) Vies generals instal·lades a l'estació de l'Hospitalet de l'Infant (març 2016)

PAET de Rifà en obres i amb només les dues vies generals instal·lades (desembre 2015) Una altra vista del PAET de Rifà en obres, ubicat a l'alçada de l'actual estació de Mont-roig del Camp, mirant cap a Tarragona (desembre 2015) Túnel de les Rojales, boca costat Tarragona (juliol 2014) Vista des de l'interior de la boca nord del túnel de les Rojales, encara en obres i només amb la via instal·lada (juliol 2014)

Vista de l'interior del túnel de les Rojales, de 1900 metres de longitud, on destaca la via en placa (juliol 2014) Boca costat València del túnel de les Rojales (juliol 2014) Talgo VII amb una 252 al capdavant fent el servei Euromed directe de València a Barcelona al punt d'inici de la variant, a l'alçada de la central nuclear de Vandellòs (juliol 2014) L'Euromed directe de València a Barcelona al punt d'inici sud de la variant del Corredor del Mediterrani, entre Vandellòs i Vila-seca. Les obres anaven avançant, havent muntat via (de moment d'ample ibèric) en tot el recorregut excepte a la nova estació de Cambrils (juliol 2014)

direcció Tarragona
Cambrils
Índex línia XC06
direcció Tortosa/València
L'Ametlla de Mar

Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional