Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Olesa de Montserrat
Horaris dels trens de Catalunya
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
estació fora de servei

Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació d'Olesa de Montserrat (PK 324,8 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) es situa entre Viladecavalls i Vacarisses. Aquest punt va arribar a ser d'una importància notable i fins ben entrat el segle XX era l'única estació ferroviària de la població, si bé quedava molt allunyada del nucli urbà. Donat que els FGC disposen d'una estació situada al centre d'Olesa i que la de la xarxa de via ampla queda a 3 km els anys noranta del segle XX es va clausurar per al servei de viatgers, després d'haver estat convertida durant una època a baixador. L'estació està formada actualment per les dues vies generals amb andanes laterals, si bé antigament havia disposat d'una via desviada i una via morta que servia un moll. L'edifici de viatgers es situava a l'esquerra de les vies (mirant cap a Manresa), si bé l'any 2005 es van enderrocar totes les edificacions que quedaven encara en peu. Just a la sortida de l'estació direcció Manresa hi ha l'imponent viaducte d'Olesa o de Boixadell, una de les obres d'enginyeria més destacades no només de la línia sinó de tot Catalunya.

Fotos de l'estació i proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
On hi havia hagut l'edifici de viatgers actualment ja no hi queda res (juny 2005) El moll de mercaderies també ha patit la mateixa sort (juny 2005) Curiós detall a l'andana de la via 1, amb el punt de parada d'una unitat (juny 2005) Unitat  447 que ve de Manresa a punt de passar per un dels túnels de la zona (juny 2005)

Circulant sense fer parada a l'antiga estació d'Olesa de Montserrat, sota l'atenta mirada d'un enjogassat "viatger" (juny 2005) Sortint cap a Viladecavalls, Terrassa, Barcelona i Martorell (juny 2005) Entorn boscós per al tren a la sortida d'Olesa direcció Terrassa (juny 2005) Una altra vista del mateix indret amb un tren anant cap a Manresa (juny 2005)

El tren saler Manresa-Flix encapçalat per un doble tracció de locomotores sèrie 279 (279-001+279-004) passant pel viaducte d'Olesa (agost 2004) Des del mateix punt de la foto anterior, podem veure una doble composició de 447 direcció Terrassa (agost 2004) 447-040 passant per la clausurada estació d'Olesa (juny 2004) Tren que ve de Vacarisses-Torreblanca passant pel viaducte de Boixadell (juny 2004)

La 447-032 passa pel costat de l'edifici de viatgers cap a Terrassa (juny 2004) La mateixa unitat passant pel costat de l'antic moll de mercaderies, sortint cap a Viladecavalls (juny 2004) El viaducte d'Olesa o de Boixadell amb una unitat 447 en doble (maig 2004) Antic dipòsit d'aigua de l'estació d'Olesa (novembre 2003)

direcció Terrassa/Barcelona Índex Línia 04 direcció Manresa/Lleida/Almacelles
< Viladecavalls Vacarisses-Torreblanca >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional