Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Vacarisses-Torreblanca
Cerca d'estacions de Catalunya Horaris dels trens de Catalunya
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
codi estació: 78607
Taquilla de bitllets Informació Lavabos Cafeteria Prohibit fumar


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació de Vacarisses-Torreblanca (PK 322,3 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) es situa al sud del nucli d'aquesta població, a la zona de Torreblanca. El tren va arribar a Vacarisses-Torreblanca el 1859, amb la posada en marxa del tram de Terrassa a Manresa. L'estació actual consisteix en un simple baixador, amb les dues vies generals (vies 1 i 2) i andanes laterals. Aquestes andanes es troben elevades a cota 0,68 metres respecte el carril en una longitud equivalent a un cotxe, cosa que dificulta l'accés als trens. Les andanes es troben comunicades mitjançant un pas a nivell. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies, mirant sentit Manresa, i és d'una sola planta. El seu interior acull una cafeteria que també realitza la venda de bitllets. Completen les instal·lacions de Vacarisses una sots-central elèctrica que alimenta la línia aèria. Com a peculiaritat, l'accés a l'estació s'ha de fer a través d'un pas sota la carretera C-58 i que l'estació es troba parcialment en trinxera. Hi ha una petita zona d'aparcament de vehicles adjunta a l'andana de la via 1.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Vacarisses-Torreblanca (octubre 2009) Pas a nivell entre andanes i sots-central elèctrica al fons (octubre 2009) Una altra vista del baixador, amb el petit tram d'andana elevat (octubre 2009) Edifici de viatgers (octubre 2009)

Doble d'unitats sèrie 447 procedents de Vilafranca en servei R4 a Manresa (octubre 2009) Les dues unitats 447 a punt de fer parada a l'estació (octubre 2009) Sortint cap a Manresa (octubre 2009) La doble d'unitats sèrie 447 amb el túnel de Torreblanca (octubre 2009)

El tren de Rodalies de la línia R4 entra al baixador de Vacarisses-Torreblanca (octubre 2009) Tren a punt de fer parada a l'estació (octubre 2009) Sortint cap a Viladecavalls (octubre 2009) Corba a la sortida de Vacarisses-Torreblanca direcció Terrassa (octubre 2009)

Entrada a l'estació de Vacarisses-Torreblanca (agost 2004) A Torreblanca hi ha una sots-central elèctrica (agost 2004) Unitat 447 que ve de Manresa sortint del túnel que hi ha prop de l'estació (agost 2004) El mateix tren entrant a l'andana del baixador (agost 2004)

Andanes, vies i tren a Vacarisses-Torreblanca (agost 2004) El tram d'andana alta només és per a un sol cotxe (agost 2004) Regional a Lleida servit per la 440-152 passant per l'estació (agost 2004) Una 440 reformada és l'encarregada de cobrir el servei a Lleida per Manresa (agost 2004)

direcció Terrassa/Barcelona Índex Línia 04 direcció Manresa/Lleida/Almacelles
< Olesa de Montserrat Vacarisses >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional