Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 06.Línia Tarragona-Salou-L'Ametlla-L'Aldea-Tortosa/Ulldecona > Port Aventura
xarxa de via ampla
06.Línia Tarragona-Salou-L'Ametlla-L'Aldea-Tortosa/Ulldecona
codi estació: 65411


Mostra un mapa més gran
El baixador de Port Aventura (PK 265,6 de la línia València-Tarragona) es situa a l'oest del parc temàtic, a uns 750 metres de l'entrada, i al nord del nucli urbà de Salou. El baixador es va posar en servei a mitjans anys noranta aprofitant que el traçat de la línia passava a prop del parc. Les instal·lacions són molt senzilles, reduint-se a la via general i una via desviada a l'esquerra d'aquesta, mirant sentit Tortosa, on s'hi situa l'única andana del baixador, ja que la via general no en disposa. L'andana té 240 metres de llarg i disposa d'una coberta feta amb lones. No hi ha edifici de viatgers i els usuaris es veuen obligats a esperar el tren en condicions bastant dolentes de comfortabilitat, malgrat del volum de passatge que en moments punta hi ha i que en temporada alta hi paren trens de llarg recorregut. Completen les instal·lacions del baixador de Port Aventura un petit culató al costat Salou per a la via desviada per evitar que un tren accidentalment pugués invadir la via general. En un futur el baixador de Port Aventura està cridat a ser l'estació principal de Salou, que quedaria com a final de línia un cop entri en servei la variant del corredor del Mediterrani de Tarragona a Vandellòs.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Rampa d'accés a l'andana del baixador de Port Aventura (novembre 2004) La 470-070 cobrint un servei Catalunya Exprés a Tortosa a punt d'arrencar de Port Aventura (novembre 2004) Sortint cap a la via general. Observeu l'existència d'una via morta que serveix únicament per evitar mals majors en cas d'incidència (novembre 2004) Marquesina de lones (novembre 2004)

Tren Arco circulant cap a Barcelona passant per la via general a Port Aventura (novembre 2004) Una 440 reformada sense servei passa molt ràpidament direcció Salou (novembre 2004) Semàfor d'entrada a l'estació del parc temàtic des del costat Tarragona (novembre 2004) L'Euromed va cap a Tarragona i Barcelona puntualment al seu pas per Port Aventura (novembre 2004)

Cua del mateix Euromed. Veure'l sempre impressiona (novembre 2004) El Talgo Mare Nostrum corrent cap a Cartagena procedent de Montpellier (novembre 2004) Dues 448 reformades fan un servei de Catalunya Exprés Tortosa-Barcelona (novembre 2004) El comboi estacionant-se a l'andana de Port Aventura (novembre 2004)

direcció Tarragona Índex Línia 06 direcció Salou/Tortosa/Ulldecona
< Tarragona Salou >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional