Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Puigcerdà
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77309

correspondència: Ascensor inclinat de Puigcerdà  


Mostra un mapa més gran
L'estació de Puigcerdà (PK 48,6 de la línia Ripoll-Puigcerdà) és una de les més importants de la línia, ja que a més de servir una població de més de 8800 habitants, és una estació fronterera. El tren va arribar a la capital de la Cerdanya l'any 1922 des de La Molina i es va posar en servei l'enllaç fins a La Tor de Querol l'any 1929. Malgrat tot, fa anys que no arriben trens de la Sncf a la capital de la Cerdanya, realitzant-se tots els canvis entre companyies a La Tor de Querol, que ha assumit totalment el rol d'estació internacional. Així doncs, avui dia a Puigcerdà només s'utilitzen tres vies, dues d'elles amb dues andanes comunicades mitjançant passos a nivell. També disposa de dues vies mortes al costat Ripoll per a l'estacionament de trens. L'edifici de viatgers és de grans dimensions, té dues plantes i es troba a la dreta de les vies. Per protegir els viatgers de la duresa de l'hivern, l'andana principal disposa d'una porxada al llarg de tot l'edifici de viatgers. Encara que no hi arribin trens francesos, l'estació encara disposa de dues vies d'ample internacional teòricament llestes per acollir hipotètics trens d'aquest ample, ja que són vies dotades de catenària amb una andana central. De tota manera, la via està coberta de vegetació i en un estat que fa totalment inviable aquesta opció. Per enllaçar l'andana de les vies d'ample internacional amb l'estació hi havia hagut un pas subterrani que actualment està tapiat. Antigament l'estació havia disposat de moltes més vies, dels dos amples, la majoria de les quals es conserven però ja no estan enllaçades amb les vies generals ni tampoc disposen de catenària.

Fotos de l'estació i proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Puigcerdà. Vista parcial de la façana a la població (juny 2009) Porxada a l'andana de la via 1 (juny 2009) Renovació de les vies de La Molina a la frontera, mirant cap a La Tor (juny 2009) Vista general de Puigcerdà durant la renovació de les vies (juny 2009)

Muntanya de balast per la renovació de la via des de La Molina (juny 2009) Via 1 ja renovada, a falta d'anivellar-la amb balst (juny 2009) Extrem de l'andana costat Ripoll (juny 2009) Entrada a l'estació costat Ripoll (juny 2009)

L'edifici de viatgers de Puigcerdà, engalanat en motiu de la celebració dels 75 anys de la connexió internacional (setembre 2004) Dues 440 reformades, encapçalada per la 440-236 estacionades a la via 2 de Puigcerdà (setembre 2004) Trens i al fons l'ascensor inclinat que comunica la zona de l'estació amb el centre de la ciutat (setembre 2004) Rellotge de l'estació (setembre 2004)

Una altra vista d'un tren a l'estació ceretana (setembre 2004) Un cotxe remolc amb cabina d'una 440 amb l'enganxall trencat a Puigcerdà (setembre 2004) Una altra vista del mateix cotxe (setembre 2004) L'estació amb el centre de la vila a dalt a la dreta (setembre 2004)

La 440-239 de dos cotxes descansant en una de les vies (setembre 2004) Sortida de les vies cap a La Tor de Querol (setembre 2004) Vista de trens estacionats a la via 1 (setembre 2004) Vista de trens estacionats a la via 1 (setembre 2004)

Entrada de les vies a Puigcerdà des de Ripoll (setembre 2004) La 440-132 sense reformar i en colors taronges de Regionals (setembre 2004) Antic pas subterrani per enllaçar amb les andanes d'ample internacional (setembre 2004) Vista de l'andana amb dues vies d'ample internacional plenes de vegetació (setembre 2004)

Sortida de les vies d'ample internacional cap a La Tor, amb el senyal lluminós irònicament en funcionament (setembre 2004) Una altra vista de les vies d'amplada internacional (setembre 2004) Fa molt temps que no arriben trens d'ample internacional a Puigcerdà... (setembre 2004) Pont giratori entre les vies d'ample ibèric i internacional (setembre 2004)

Doble d'unitats 440 no reformades sortint de Puigcerdà, que es pot veure al fons de la imatge (maig 2006) Passant per un pas a nivell sense barreres però amb protecció lluminosa i acústica (maig 2006) Recta a la sortida de Puigcerdà cap a Ripoll. La "A" indica el baixador de Queixans (maig 2006) Una altra vista del tren a la llarga recta, que va ser renovada amb via de segona mà (maig 2006)

La 440-132 just a la frontera ferroviària entre el Principat i la Catalunya Nord (setembre 2005) Els primers metres en via adif venint de La Tor de Querol es troben en un estat pèssim (setembre 2005) La doble de 440 al senyal lluminós d'entrada a Puigcerdà. La via de l'esquerra és d'ample internacional, tot i que no s'usa, mentre que la de la dreta és d'ample ibèric (setembre 2005) Punt de frontera ferroviària, on es veu clarament el canvi del tipus de via (setembre 2005)

direcció Ripoll/Barcelona Índex Línia 07 direcció La Tor de Querol
< Queixans La Tor de Querol-Enveig >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional