Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou > Riudellots
xarxa de via ampla
02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou
codi estació: 79204

 
   


Mostra un mapa més gran
L'estació de Riudellots (PK 195,7 de la línia Tarragona-Barcelona-Portbou) es situa a l'est del nucli urbà de Riudellots de la Selva, en una zona propera al riu Onyar. El tren va arribar per primer cop a Riudellots l'any 1862 amb l'entrada en servei del tram de Maçanet a Girona. L'estació actualment és un baixador que disposa de les dues vies generals amb andanes laterals comunicades a través d'un pas a nivell. L'andana de la via 1 disposa d'una marquesina per a refugiar els viatgers. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies, mirant sentit Portbou, i és de dues plantes si bé avui dia roman tancat al públic i es troba en mal estat de conservació, així com totes les instal·lacions del baixador. Antigament havia disposat de més vies que donaven servei entre d'altres a un antic moll de mercaderies, que encara es conserva.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Façana a la població de l'edifici de viatgers de Riudellots (novembre 2006) Doble composició d'unitats 448 en servei Catalunya Exprés passen per Riudellots sense fer-hi parada (novembre 2006) Sortint cap a Caldes de Malavella (novembre 2006) Llarga recta per a la doble de 448 en servei Ca2 Figueres-Barcelona (novembre 2006)

Unitat 440 en servei regional arribant a l'estació de Riudellots (novembre 2006) La 440 a punt de fer parada a la via 1 del baixador de Riudellots (novembre 2006) El tren en servei Barcelona-Cervera de la Marenda fent parada a Riudellots (novembre 2006) Sortint cap a Fornells, Girona, Figueres, Portbou i Cervera (novembre 2006)

El tren s'allunya de l'estació (novembre 2006) Moll de mercaderies i andana de la via 1 (novembre 2006) Pas entre andanes (novembre 2006) Edificació auxiliar que s'utiltizava com a lavabos de l'estació (novembre 2006)

L'edifici de viatgers de Riudellots (octubre 2004) Edifici de viatgers, en penós estat, des de les andanes (octubre 2004) La 269-047 remolcant un tren portaautos passant per Riudellots direcció Girona (octubre 2004) Vista de la cua del mateix tren de mercaderies (octubre 2004)

direcció Maçanet/Barcelona Índex Línia 02 direcció Girona/Portbou
< Caldes de Malavella Fornells de la Selva >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional