Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 08.Línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders-Valls-Picamoixons > Salomó
xarxa de via ampla
08.Línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders-Valls-Picamoixons
codi estació: 76001


Mostra un mapa més gran
L'estació de Salomó (PK 19,9 de la línia Picamoixons-Roda de Barà) es va posar en servei l'any 1883 amb l'obertura de la línia de Sant Vicenç de Calders a La Plana Picamoixons. L'estació es situa al sud del nucli urbà, al costat de la carretera T-202. Disposa de tres vies, la general i una desviada a cada costat d'aquesta, servides mitjançant dues andanes, parcialment cobertes per altes marquesines metàl·liques. Les andanes estan comunicades a través d'un pas a nivell. A la dreta de les vies, mirant sentit Picamoixons, s'hi situa un edifici on hi ha els enclavaments i una petita edificació que serveix com a aixopluc per als viatgers i disposa de serveis, si bé solen romandre tancats. L'estació disposa d'una zona d'aparcament de vehicles. Completen les instal·lacions de Salomó una sots-central elèctrica situada al costat Sant Vicenç.


Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Petit edifici que acull una marquesina i uns lavabos, tot i que estan tancats permanentment (octubre 2004) Edifici de serveis i edifici per a viatgers (octubre 2004) Caixa contenint falques per falcar vagons de mercaderies (octubre 2004) Edifici amb banc per a viatgers, teulada i sots-central elèctrica (octubre 2004)

Entrada a l'estació des de Sant Vicenç de Calders (octubre 2004) Altaria que ve de Sant Vicenç remolcat per la 252-070 (octubre 2004) Altaria que ve de Sant Vicenç remolcat per la 252-070 (octubre 2004) Pas entre les vies (octubre 2004)

direcció St.Vicenç de Calders/Barcelona Índex Línia 08 direcció Picamoixons
< Roda de Barà Vilabella >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional