Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 03.Línia Barcelona-Vilafranca-St.Vicenç-Tarragona > Sant Ildefons de Cornellà
xarxa de via ampla
03. Línia Barcelona-Vilafranca-Sant Vicenç de Calders-Tarragona
estació fora de servei


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
El baixador de Sant Ildefons (PK 93,9 de la línia Tarragona-Barcelona-Portbou) es va inaugurar per tal de donar servei a aquest barri de Cornellà de Llobregat. Situada al bellmig del Parc de Can Mercader, l'arribada de la línia L5 del metro a la zona que servia de manera més central aquesta zona va propiciar-ne el seu tancament. De tota manera, encara es conserven totes les seves instal·lacions, si bé en un estat pèssim. El baixador està format per les dues vies generals amb dues andanes laterals enllaçades entre sí mitjançant un pas a nivell tot i que a través dels camins del parc aquesta connexió es pot realitzar mitjançant un pas inferior. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant cap a Vilafranca) i és d'una sola planta. Una altra edificació devia contenir en el seu moment un bar.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
El baixador de Sant Ildefons amb una unitat 447 circulant direcció Barcelona (setembre 2005) Accés als edificis (setembre 2005) Trist estat de la façana a les vies (setembre 2005) Una altra vista del conjunt d'edificis amb el popular barri de Sant Ildefons al fons (setembre 2005)

447-053 passant pel baixador i circulant en servei R4 cap a Martorell (setembre 2005) Tren amb destinació Manresa passant pel baixador cornellanenc (setembre 2005) Tren de mercaderies que va al Morrot circulant per Sant Ildefons, abans de l'entrada en servei del ramal Papiol-Can Tunis (setembre 2005) Cua del mercant (setembre 2005)

Unitat 447 que va a Vilafranca del Penedès passant per Sant Ildefons (setembre 2005) El mateix tren a punt d'entrar a un túnel artificial creat en una zona de trinxera (setembre 2005) 447-046 circulant a bona marxa pel baixador amb destinació Terrassa (setembre 2005) El baixador i un tren vistos pel costat Hospitalet (setembre 2005)

direcció Barcelona Índex Línia 03 direcció Martorell/Tarragona
< L'Hospitalet de Llobregat Cornellà >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional