Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Sant Miquel de Gonteres-Viladecavalls
Cerca d'estacions de Catalunya Horaris dels trens de Catalunya
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
codi estació: 78610
Taquilla de bitllets Informació Lavabos Cafeteria Prohibit fumar


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació de Sant Miquel de Gonteres-Viladecavalls (PK 329,9 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) es situa en aquest urbanització del terme municipal de Viladecavalls. El tren va arribar a Sant Miquel de Gonteres el 1859, amb la posada en marxa del tram de Terrassa a Manresa. L'estació actual consisteix en un simple baixador, amb les dues vies generals (vies 1 i 2) i andanes laterals. Aquestes andanes es troben elevades a cota 0,68 metres respecte el carril en una longitud aproximada equivalent a un cotxe, cosa que dificulta l'accés als trens. Les andanes es troben comunicades mitjançant un pas a nivell. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies, mirant sentit Manresa, i és d'una sola planta. A la planta baixa acull una cafeteria que també realitza la venda de bitllets. Completen les instal·lacions de Sant Miquel de Gonteres una petita zona d'aparcament de vehicles adjunta a l'andana de la via 1.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista general del baixador de Sant Miquel de Gonteres (març 2006) Les andanes només disposen d'un petit tram elevat per accedir al tren (març 2006) Un tren s'acosta a l'estació (març 2006) El tren de la línia R4 que va a Manresa passant per Sant Miquel sense fer-hi parada (març 2006)

Encreuament de trens de renfe (març 2006) El tren surt cap a Terrassa (març 2006) L'estació de Sant Miquel de Gonteres es situa parcialment en corba (març 2006) A la corba destaca el petit tram elevat d'andana per a un sol cotxe (març 2006)

Petit i estret pont actualment ja substituït (març 2006) Unitat 447 passant per l'estació direcció Manresa (març 2006) Viaducte sobre la riera de Gaià (març 2006) Tren que va a Vilafranca del Penedès passant pel baixador sense parar-hi (març 2006)

Edifici de viatgers de Sant Miquel de Gonteres (agost 2004) Tren arribant a Sant Miquel procedent de Terrassa (agost 2004) La unitat 447-101 passa ràpidament per l'estació sense fer-hi parada (agost 2004) Sortint cap a Manresa (agost 2004)

direcció Terrassa/Barcelona Índex Línia 04 direcció Manresa/Lleida/Almacelles
< Terrassa Viladecavalls >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional