Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Vacarisses
Horaris dels trens de Catalunya
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
codi estació: 78606
Taquilla de bitllets Informació Lavabos Cafeteria Prohibit fumar


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació de Vacarisses (PK 319,6 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) es situa a l'oest del nucli antic d'aquesta població, a la zona de Can Serra. El tren va arribar a Vacarisses el 1859, amb la posada en marxa del tram de Terrassa a Manresa. L'estació actual consisteix en un simple baixador, amb les dues vies generals (vies 1 i 2) i andanes laterals. Aquestes andanes es troben elevades a cota 0,68 metres respecte el carril en una longitud equivalent a un cotxe, cosa que dificulta l'accés als trens. Les andanes es troben comunicades mitjançant un pas a nivell ubicat a l'extrem de les andanes costat Terrassa. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies, mirant sentit Manresa, i és de dues plantes. A la planta baixa acull una cafeteria que també realitza la venda de bitllets. Completen les instal·lacions de Vacarisses una petita zona d'aparcament de vehicles situada al costat de l'edifici de viatgers.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Un dels accessos a l'estació de Vacarisses (octubre 2009) Vista general del baixador (octubre 2009) Una altra vista de l'edifici de viatgers, a darrera hora de la tarda (octubre 2009) Edificació auxiliar (octubre 2009)

Dues unitats 447 de la línia R4 procedents de Sant Vicenç de Calders arribant al baixador de Vacarisses (octubre 2009) El tren passa per l'estació sense efectuar-hi parada, en ser un servei directe de Terrassa a Sant Vicenç de Castellet (octubre 2009) Sortint cap a Castellbell i Manresa (octubre 2009) Extrem de l'andana costat Castellbell (octubre 2009)

L'estació vista des d'un dels seus extrems (octubre 2009) El tram d'andana elevat només facilita l'accés a un cotxe de les unitats 447 (octubre 2009) Des del pas a nivell entre andanes (octubre 2009) Petit aparcament per a vehicles (octubre 2009)

Façana posterior de l'edifici de viatgers, destinat a habitatge (octubre 2009) Tren Regional procedent de Manresa (en estar tallada la línia de Manresa a Calaf) passant per Vacarisses sense parar-hi (octubre 2009) Sortint cap a Terrassa i L'Hospitalet (octubre 2009) La 440-168 s'allunya del baixador (octubre 2009)

Edifici de viatgers de l'estació de Vacarisses (agost 2004) Les vistes de Montserrat des de l'estació són esplèndides (agost 2004) Unitat 447 que ve de Manresa passant per l'estació sense parar-hi (agost 2004) El mateix tren sortint cap a Terrassa i Barcelona (agost 2004)

Tren procedent de Terrassa entrant a la via 1 de l'estació (agost 2004) La unitat 447-060 parada a l'estació. En primer terme una balisa del sistema de seguretat Asfa (agost 2004) Semàfor verd indicant via lliure per al rodalies a Manresa (agost 2004) Sortint de Vacarisses cap a la capital del Bages, cobrint un servei de la línia R4 (agost 2004)

direcció Terrassa/Barcelona Índex Línia 04 direcció Manresa/Lleida/Almacelles
< Vacarisses-Torreblanca Castellbell i el Vilar-Monistrol de Montserrat >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional