Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 08.Línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders-Valls-Picamoixons > Vallcarca
xarxa de via ampla
08.Línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders-Valls-Picamoixons
estació fora de servei


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació de Vallcarca (PK 647,9 de la línia Madrid-Móra-Reus-Roda-Barcelona), situada enmig de les costes del Garraf i al terme municipal de Sitges, es va construir per tal de donar servei a la fàbrica de ciment existent en aquest punt. De fet, antigament fins i tot hi havia hagut vies d'apartador que entraven dins de la cimentera. L'estació actualment resta en estat d'abandonament, que encara queda més accentuat per la pols de ciment dipositada a tota la zona. Les instal·lacions estan formades per les dues vies generals amb andanes laterals. L'edifici de viatgers queda a la dreta de les vies (mirant cap a Vilanova) i és de dues plantes.

Fotos de l'estació i proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'edifici de viatgers de l'estació abandonada de Vallcarca (juny 2006) Doble composició d'unitat 451, una en cada tipus de decoració, passant per Vallcarca direcció Sitges, Vilanova i St.Vicenç de Calders (juny 2006) Cua de la doble composició deixant enrera el baixador (juny 2006) La unitat 447 que va a Vilanova i la Geltrú sembla que estigui realment impoluta en l'entorn polsegós del Vallcarca (juny 2006)

Alvia amb destinació Madrid passant per Vallcarca (juny 2006) Cua de l'Alvia (juny 2006) Unitat 447 que va a Sant Celoni passant pel baixador (juny 2006) Unitat 440R servint un tren regional amb destinació Barcelona (juny 2006)

La unitat 440 i la fàbrica de ciment (juny 2006) Un tren de dos pisos passant per l'antic baixador de Vallcarca (novembre 2004) Edifici de viatgers de l'antic baixador (novembre 2004) La pols del ciment ha impregnat tot l'entorn de Vallcarca (novembre 2004)

Tren regional i cimentera de Vallcarca al fons (novembre 2004) Catalunya Exprés en doble composició circulant cap a Barcelona a la Cala Morisca, al nord del baixador de Vallcarca (novembre 2004) El Talgo a Lorca passant per la zona de la Cala Morisca. La doble via aquí és ben asimètrica (novembre 2004) Petit espai entre túnels al sud del baixador de Vallcarca i el mar Mediterrani amb l'Altaria Triana (novembre 2004)

Euromed que va al País Valencià en un tram entre túnels (juny 2006) Tren de rodalies de dos pisos de la sèrie 451 al mateix indret (juny 2006) Tren de dos pisos que va cap a Barcelona en una clariana entre túnels (setembre 2003) Alvia que ve d'Espanya i va a Barcelona circulant en un tram d'estranya doble via (juny 2006)

   
Tren de mercaderies circulant en un tram ja proper a Sitges (novembre 2004) Encreuament del tren Teco i un tren de rodalies de dos pisos (novembre 2004)    

direcció Barcelona Índex Línia 08 direcció Vilanova/Picamoixons
< Garraf Sitges >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional