Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou > Vilamalla
xarxa de via ampla
02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou
codi estació: 79308

 
   


Mostra un mapa més gran
L'estació de Vilamalla (PK 241,6 de la línia Tarragona-Barcelona-Portbou) es situa a l'est del casc urbà tot i que separada d'aquest. El tren va arribar per primera vegada a Vilamalla l'any 1877 amb l'entrada en servei del tram de Girona fins a Figueres. L'estació actualment disposa de les dues vies generals (vies 1 i 2) amb andanes laterals enllaçades a través d'un pas a nivell i d'una via desviada en servei (via 3). L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies, mirant sentit Portbou, i és d'una sola planta, si bé es troba en molt males condicions i tancat al públic. L'andana de la via 1 disposa d'una marquesina per a resguardar-se de la pluja o seure per esperar el tren. Completen les instal·lacions de l'estació una antiga via desviada (via 4) i una via morta connectada pel costat Girona. La via desviada (via 3) es prolonga pel costat Portbou i deriva en un ramal de mercaderies al Polígon Industrial Empordà Internacional.

Fotos de l'estació i proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'edifici de viatgers de Vilamalla (octubre 2004) L'estació amb el tram d'andana elevat i marquesina (octubre 2004) Catalunya Exprés en doble baixant cap a Girona i Barcelona (octubre 2004) Sortint cap a Girona (octubre 2004)

Vista de l'estació de Vilamalla des del costat Girona (agost 2006) Sortida de l'estació cap a Girona (agost 2006) Pas a nivell enmig del camp (agost 2006) Catalunya Exprés de la línia Ca2 en un servei Figueres-Barcelona (agost 2006)

   
Doble d'unitats 448 baixant cap a Girona i Barcelona (agost 2006) Un Catalunya Exprés passa a tota velocitat per Vilamalla en un tram de llarga recta (agost 2006)    

direcció Girona/Barcelona
< Tonyà
Índex Línia 02 direcció Figueres-Vilafant/Perpinyà
Figueres-Vilafant >
direcció Figueres/Portbou
Figueres >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional