Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Fondo Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web
< Santa Coloma Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo  
Fondo
correspondència amb línies de metro TMB: L9 nord La Sagrera - Can Zam  
serveis de l'estació Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telèfon mòbil

Situació de l'estació Fondo a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Fondo de la línia L1 del metro de Barcelona es va inaugurar servei l'any 1992 en què la línia es va prolongar des de Santa Coloma. L'estació és al subsòl del Camí Fondo de Badalona, entre els carrers Dalmau i Verdi, al terme municipal de Santa Coloma de Gramanet. L'estació té dos accessos, un pel carrer Sicília i un altre pel carrer Mossèn Cinto Verdaguer, que conflueixen en un sol vestíbul. Per un nivell inferior circulen els trens. Aquest nivell està format per dues vies amb andanes laterals de 99 metres de longitud. La comunicació entre les andanes i el vestíbul es fa mitjançant escalinates, escales mecàniques i ascensors. De fet, al seu moment va ser la primera estació de metro que es va construir adaptada a PMR. Actualment només s'usa l'andana de la via 1 per a les arribades i sortides de trens en servei. Completen les instal·lacions de l'estació de Fondo una cua de maniobres al costat est formada per dues vies en corba per a l'estacionament de trens.

 Fotos

El vestíbul de Fondo (abril 2005)

Accés a l'andana de la via 1, punt d'inici i final dels trens de la L1 (abril 2005) Una 4000 amb el número de servei 101 a l'estació de Fondo (abril 2005) Cap d'una 4000 amb la rampa per ajuda a PMR en primer pla (abril 2005)
       
Tren estacionat a Fondo esperant per fer un nou servei cap a Hospital de Bellvitge (abril 2005) Un metro ha finalitzat el seu recorregut a l'estació de Fondo (abril 2005) Cua de maniobres de l'estació Fondo (abril 2005) La 4044 a la via 1 de Fondo costat Hospital de Bellvitge (abril 2005)
       
Vista general de l'estació des del costat Santa Coloma (abril 2005) Els trens fan el canvi de sentit a l'andana de la via 1 de Fondo (abril 2005) Mòdul amb mapes i intèrfon a l'andana de la via 2 (abril 2005) L'andana de la via 2 roman tancada temporalment (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

 

< Santa Coloma

 

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs