Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Hospital de Bellvitge Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Hospital de Bellvitge

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   
 

 


Situació de l'estació Hospital de Bellvitge a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació d'Hospital de Bellvitge, abans denominada Feixa Llarga, és un dels finals de la línia L1. Posada en servei l'any 1989, l'estació està situada al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat, soterrada en uns terrenys que hi ha entre l'hospital i la Gran Via. L'estació té un sol accés situat a l'aparcament de l'Hospital, accés està dotat d'ascensor i d'una escalinata. Aquest accés condueix a un vestíbul en el qual hi ha la taquilla, màquines de venda de bitllets i les portes de control d'accés a les andanes. L'accés del vestíbul a les andanes es realitza mitjançant escales, escales automàtiques i ascensors. El nivell inferior de l'estació consta de dues vies amb andanes laterals de 96 metres de longitud. Completen les instal·lacions d'Hospital de Bellvitge la cua de maniobres, situada al costat oest, dotada de tres vies, de les quals una (la via 1, la del costat mar) es sol usar per la maniobra de canvi de sentit dels trens, ja que aquesta via està dotada d'una passarel·la metàl·lica lateral que facilita als motoristes el canvi de cabina. Les altres dues vies s'usen per a l'estacionament de trens.

 Fotos

Entrada a l'estació d'Hospital de Bellvitge a través d'escalinates (abril 2005)

El vestíbul de l'estació (abril 2005) Vista general d'Hospital de Bellvitge des de l'andana de la via 2, usada només per baixar gent dels trens (abril 2005) La unitat 4060 ja ha tancat portes per iniciar un servei per la L1 fins a Fondo (abril 2005)
       
Cua de maniobres d'Hospital de Bellvitge, amb tres vies. La que s'usa per a canvi de sentit és la de l'esquerra (abril 2005) Metro finalitzant el seu recorregut a l'estació hospitalenca (abril 2005) Passant per l'agulla i entrant a la via morta per canviar de sentit i sortir cap a Fondo (abril 2005) L'estació amb el tren de la dreta esperant per fer maniobres i un altre per a iniciar servei de la línia L1 (abril 2005)

 

Índex Línia L1

direcció Fondo

 

Bellvitge >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs