Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Marina Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Marina

01

correspondència: TRAM T4 Ciutadella|Vila Olímpica - Estació de Sant Adrià
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Marina a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Marina de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1933, quan la línia es va prolongar des d'Arc de Triomf. L'estació està situada sota el què havia sigut la platja de vies de l'estació del Nord, al costat de l'actual pont de Marina i l'Arxiu de la Corona d'Aragó. L'estació té un sol vestíbul situat al costat est amb accessos des de Marina i Almogàvers. Aquests dos accessos s'uneixen en un vestíbul en el qual hi ha les màquines de venda de bitllets, taquilla, les portes de control d'accés a les andanes i un establiment. Els trens circulen per un nivell inferior, format per dues naus acoblades que fan que quedi una andana central entre les dues vies generals, separades per un mur en el qual hi ha diversos punts de comunicació entre elles. L'enllaç entre el vestíbul i l'andana es realitza mitjançant escales mecàniques, una escalinata i un ascensor, de manera que l'estació està totalment adaptada a PMR.

 Fotos

El vestíbul de Marina (abril 2005)

Al vestíbul hi ha monitors de televisió per tal de veure com està la situació a les andanes (abril 2005) Una altra vista del vestíbul (abril 2005) Accés a l'ascensor per baixar a l'andana (abril 2005)
       
Escales mecàniques que baixen del vestíbul a l'andana (abril 2005) Ascensor al nivell d'andanes (abril 2005) Vista de les dues naus de l'estació de Marina (abril 2005) Un metro a la via 1, que és la que va direcció Fondo (abril 2005)
       
Andana de la via 1. A l'esquerra es pot veure un dels punts de comunicació entre les dues andanes (abril 2005) Cua de l'andana direcció Fondo, amb un tren de la sèrie 4000 (abril 2005) L'estació de Marina des de la cua de l'andana de la via 1 (abril 2005) 4000 en servei 111 a Marina (abril 2005)
       
Sortint cap a Glòries. Observeu els indicadors blaus a la vora de l'andana que són intermitents i avisen de la separació entre andana i tren (abril 2005) Andana de la via 2, direcció Hospital de Bellvitge, amb un tren circulant cap a Arc de Triomf. El proper tren arribaria en menys de 2 minuts (abril 2005) Un metro de la línia L1 sortint de Marina cap a Hospital de Bellvitge (abril 2005) Extrem de l'andana de la via 2, on hi ha una petita sobreelevació per reduir el desnivell entre tren i andana especialment per a les PMR (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Arc de Triomf

Glòries >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs