Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Glòries Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Glòries

01

correspondència: TRAM
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Glòries a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Glòries de la línia L1 del metro de Barcelona va començar a prestar servei l'any 1951, quan la línia es va prolongar de Marina a Clot. L'estació està situada al subsòl de la plaça de les Glòries, a la seva part sud. El nivell per on passen els trens està format per dues vies i tres andanes de 90 metres de llarg i va ser la primera de l'anomenat tipus Barcelona en la que es pretenia que les andanes laterals s'uséssin per a la sortida de viatgers i la central per a l'entrada. Actualment les funcions de les andanes no estan definides, usant-se indistintament. Glòries té un vestíbul a cada extrem de l'estació. El vestíbul situat al costat oest té un accés pel carrer Badajoz amb Av.Meridiana que a més enllaça amb la parada Glòries del tramvia. A l'altre extrem, hi ha un altre vestíbul amb accessos des del carrer Àlaba i l'interior de la plaça de les Glòries. Actualment l'estació s'està adaptant a PMR, amb la incorporació d'un ascensor a l'andana central costat Marina.

 Fotos

El vestíbul del costat est (abril 2005)

Vista general de l'estació on es pot veure la gran amplitud d'aquesta (abril 2005) Escalinates per accedir a les andanes (abril 2005) Unitat 4000 que va a Fondo estacionada a Glòries (abril 2005)
       
Tren sortint cap a Marina entre les obres del nou ascensor (abril 2005) L'estació vista des de l'andana de la via 2 costat Marina (abril 2005) Muntatge del nou ascensor per a PMR a l'andana central (abril 2005) Cua d'una 4000 en número de servei 105 (abril 2005)
       
Tren sortint cap a Fondo vist des del costat Marina i des de l'andana de la via 1 (abril 2005) Metro que va a Hospital de Bellvitge fent parada a Glòries (abril 2005) Una unitat 4000 amb el servei número 106 estacionada a la via 1 de Glòries (abril 2005) Extrem costat Marina de l'andana central, amb les obres de l'ascensor (abril 2005)
       
www.trenscat.com www.trenscat.com
Des de l'andana central podem triar destinació a l'últim moment (abril 2005) Proper tren direcció Hospital de Bellvitge entra a Glòries (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Marina

Clot >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs