Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L2 > Pep Ventura Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Pep Ventura

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Pep Ventura a la línia L2 (mapa base: wefer.com)L'estació Pep Ventura de la línia L2 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1985, formant part aleshores de la línia L4, amb l'obertura del tram des de La Pau. L'any 2002, aquest tram de la L4 es va integrar a la línia L2. La parada està situada sota l'avinguda Marquès de Mont-roig a l'alçada de la plaça Pep Ventura, al terme municipal de Badalona. Disposa de tres accessos, un a l'avinguda Alfons XIII, dotat d'ascensor, un a l'avinguda Marquès de Mont-roig i un altre a la plaça dels Països Catalans, que s'uneixen en un sol vestíbul, on hi ha les màquines de venda de bitllets i les portes de control d'accés a les andanes. Els trens circulen per un nivell inferior format per dues vies i andanes laterals de 94 metres de llarg. L'enllaç entre el vestíbul i les andanes es fa mitjançant escalinates, escales mecàniques i ascensors. Completen les instal·lacions de l'estació una cua de maniobres al costat est de l'estació formada per tres vies, de les quals es sol usar la central per al canvi de sentit dels trens, ja que aquesta via té una passarel·la metàl·lica lateral per permetre el canvi de cabina als motoristes.

 Fotos

El vestíbul de Pep Ventura (maig 2005)

Màquines de venda automàtica de bitllets (maig 2005) Detall de la porta d'accés per a minusvàlids, cotxets, bicicletes, maletes o carretons de compra (maig 2005) Vista un cop passades les barreres tarifàries (maig 2005)
       
Ascensor que enllaça el vestíbul amb l'andana de la via 2 (maig 2005) Accés a l'andana de la via 1 (maig 2005) Cua de maniobres de Pep Ventura, amb dues unitats de la sèrie 2100 (maig 2005) Tren a la via 2, a punt d'iniciar servei cap a Paral·lel (maig 2005)
       
Un metro a punt d'iniciar la maniobra de canvi de sentit (maig 2005) La cua de maniobres vista des de l'andana de la via 1 (maig 2005) Sortint de la cua de maniobres per estacionar-se a la via 2 (maig 2005) Tren finalitzant el seu recorregut a Pep Ventura (maig 2005)
       
Alguns cops, els trens entren directament a la via 2, evitant fer la cua de maniobres (maig 2005) La 2109 a Pep Ventura (maig 2005) Perspectiva d'un tren aturat a la via 2 (maig 2005) Tren procedent de Paral·lel entrant a Pep Ventura, on finalitza el seu recorregut (maig 2005)
       
Cua de maniobres de Pep Ventura vista des de l'andana de la via 2 (maig 2005) L'estació des del costat Gorg (maig 2005) Tren avançant des de la cua de maniobres fins a l'andana (maig 2005) Proper tren cap a Paral·lel surt, segons el panell electrònic (maig 2005)

direcció Paral·lel

Índex Línia L2

direcció Badalona Pompeu Fabra

< Gorg

 Badalona Pompeu Fabra >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs