Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L2 > Sant Antoni Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Sant Antoni

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Sant Antoni a la línia L2 (mapa base: wefer.com)L'estació Sant Antoni de la línia L2 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1995, quan es va inaugurar el primer tram de la línia 2 entre Sant Antoni i Sagrada Família. L'estació es troba al subsòl de la Ronda de Sant Antoni, entre els carrers Urgell i Villaroel. Té un vestíbul a cada extrem de l'estació. El vestíbul del costat Paral·lel disposa de dos accessos, un pel carrer Urgell i un altre per Sant Antoni i Abat. Al costat Universitat hi ha un altre vestíbul que té un sol accés des de Villarroel, dotat d'escales, escales mecàniques i ascensor. Al nivell més inferior és on circulen els trens. Està dotat de dues vies amb andana central en la que es dóna la peculiaritat que els trens circulen per l'esquerra, a l'inversa del què passa a la resta de la xarxa del metro. Aquesta peculiaritat es dóna entre Paral·lel i Monumental, on recupera la dreta habitual. La comunicació entre vestíbuls i andanes es fa mitjançant escales, escales mecàniques i en el cas del costat Universitat també amb ascensor, quedant l'estació totalment adaptada per a PMR.

 Fotos

El vestíbul de Villaroel (maig 2005)

Baixant des del vestíbul es pot apreciar l'andana central (maig 2005) Un tren que ve de l'estació de Paral·lel arribant a Sant Antoni, circulant per l'esquerra (maig 2005) La 2133 amb número de servei 212 estacionada a la via 1 (maig 2005)
       
Llest per sortir. Al fons es pot veure l'ascensor que enllaça l'andana amb el vestíbul de Villarroel (maig 2005) Al terra encara es poden veure els indicadors "accés tren" dels primers temps de la L2, quan circulaven trens de només 3 cotxes (maig 2005) Sortida cap al vestíbul del costat Paral·lel, on hi ha escales mecàniques tant per pujar com per baixar, així com també escalinates (maig 2005) Tren que ve de Pep Ventura i que va a Paral·lel arribant a l'estació (maig 2005)
       
Unitat 2100 cobrint el servei 214 a la via 1 de Sant Antoni circulant direcció Pep Ventura (maig 2005) Un tren fent el servei 201 a la via 2 de Sant Antoni circulant cap a Paral·lel (maig 2005) Vista de l'andana central mirant cap a Paral·lel (maig 2005) Creuament de trens a Sant Antoni. Tal com es pot veure els combois circulen per l'esquerra (maig 2005)

direcció Paral·lel

Índex Línia L2

direcció Badalona Pompeu Fabra

< Paral·lel

Universitat >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs