Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L2 > Paral·lel Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Paral·lel

01

correspondència amb línies de metro TMB: L3 Zona Universitària - Trinitat Nova Funicular de Montjuïc
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Paral·lel a la línia L2 (mapa base: wefer.com)L'estació Paral·lel de la línia L2 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1996, amb l'entrada en servei del tram des de l'estació de Sant Antoni. De tota manera, aquest nau paral·lela a la de la línia L3 ja existia abans de l'arribada de la línia L2 i s'usava per a l'estacionament de trens. L'estació està situada sota l'avinguda Paral·lel, entre la ronda de Sant Pau i el carrer Nou de la Rambla i disposa de dos nivells. El nivell inferior és per on circulen els trens, format per una nau amb dues vies i andanes laterals de 90 metres de llarg. En aquesta estació els trens circulen per l'esquerra, el contrari de l'habitual a la xarxa de metro. Just al costat de la nau de la línia L2, al mateix nivell i en paral·lel hi ha la nau de la línia L3, de manera que l'enllaç entre les línies es realitza de forma directa. A cada extrem de l'estació hi ha un vestíbul, compartits amb la línia L3. Al vestíbul del costat est té accessos des dels dos costats de l'avinguda Paral·lel cantonada amb Nou de la Rambla. A més, d'aquest vestíbul en surt el passadís d'enllaç amb l'estació inferior del funicular de Montjuïc. A l'altre extrem de l'estació, al costat oest, hi ha un altre vestíbul amb accessos des de la Ronda Sant Pau i el carrer Fontrodona. L'enllaç entre vestíbuls i andanes es fa mitjançant escales, escales mecàniques i en el cas del vestíbul est també mitjançant ascensors. Completa l'estació una cua de maniobres per als trens al costat est, formada per dues vies i una via d'enllaç amb la línia L3 a la sortida de l'estació cap a Sant Antoni.

 Fotos

El vestíbul del carrer Nou de la Rambla (maig 2005)

Una altra vista del vestíbul (maig 2005) Nau de la línia L3 paral·lela a la nau de la línia L2 (maig 2005) Vista general de l'estació Paral·lel de la línia L2 (maig 2005)
       
Des de l'andana en la que arriben els trens que deixen viatgers (maig 2005) Cua de maniobres (maig 2005) Tren llest per sortir cap a Pep Ventura (abril 2005) Cua d'una 2100 a la via 1 (maig 2005)
       
Enllaç directíssim entre línia L2 i línia L3 (maig 2005) Tren sortint cap a Pep Ventura mentre un altre acaba de finalitzar recorregut. Els trens van per l'esquerra (maig 2005) Sortint lentament per fer el canvi de sentit a la cua de maniobres (maig 2005) L'estació des del costat Sant Antoni, amb un tren a la cua de maniobres al fons (maig 2005)
       
2100 entrant a Paral·lel per iniciar servei (maig 2005) Túnel cap a Sant Antoni (maig 2005) Mòdul estàndard amb plànols de la zona i intèrfon (maig 2005) La 2137 té sortida autoritzada per iniciar el trajecte (maig 2005)

 

Índex Línia L2

direcció Badalona Pompeu Fabra

 

Sant Antoni >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs