Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Jaume I Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Jaume I

01

serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Jaume I a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Jaume I de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1926, amb l'entrada en servei del tram des de Passeig de Gràcia (actual estació de línia L3) fins a Jaume I. L'estació està situada sota la Via Laietana, entre la plaça Ramon Berenguer el Gran i la plaça Emili Vilanova i l'estació disposa d'un sol nivell. Té un vestíbul a cada andana, comunicades entre sí mitjançant un pas inferior. L'andana direcció La Pau té un vestíbul a la part central, amb accés des de la plaça de l'Àngel, en el que hi ha el despatx per al cap d'estació, màquines de venda de bitllets i els torniquets de control d'accés a les andanes. L'altra andana té un petit vestíbul al costat sud amb accés des del carrer Argenteria. Els trens circulen pel mateix nivell dels vestíbuls i consta de dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg separades en la seva major part per un mur central. La part nord no té aquesta separació ja que es va construir posteriorment per prolongar les andanes direcció Urquinaona.

 Fotos

El vestíbul amb accés des de la plaça de l'Àngel (juny 2005)

Accés directe del vestíbul a l'andana de la via 2 (juny 2005) La part nord de l'estació no diposa de mur central entre andanes (juny 2005) Un tren que va a Trinitat Nova vist des del costat Urquinaona de la via 2 (juny 2005)
       
Un tren de la línia L4 surt cap a La Pau (juny 2005) Sortida de Jaume I cap a Urquinaona, mitjançant túnels bessons (juny 2005) Forat del mur central a través del qual veiem l'andana oposada (juny 2005) Detall de les parets de l'estació on predominen el gris i el groc (juny 2005)
       
Proper tren direcció La Pau entra a Jaume I (juny 2005) Sortint cap a Barceloneta (juny 2005) Una vista general de l'andana de la via 2 (juny 2005) Pas soterrat entre andanes (juny 2005)
       
Unitat 1100 en servei 409 fent parada a Jaume I abans de seguir cap a Trinitat Nova (juny 2005) Vista de l'andana de la via 1 (juny 2005) Tren circulant pel túnel entre Urquinaona i Jaume I. Al fons es pot veure justament l'estació d'Urquinaona (juny 2005) L'estació des de la part nova (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Urquinaona

Barceloneta >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs