Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Urquinaona Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Urquinaona

01

correspondència amb línies de metro TMB: L1 Hospital de Bellvitge - Fondo  
 
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR

Situació de l'estació Urquinaona a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Urquinaona de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1926, amb l'entrada en servei del tram des de Passeig de Gràcia (actual estació de línia L3) fins a Jaume I. Fins l'any 1973 aquest tram fins a Jaume I i posteriorment fins a Correus (entre Jaume I i Barceloneta) era un ramal del Gran Metro, que unia la plaça Lesseps i la Rambla, que actualment forma part de la línia L3. L'estació està situada sota la Via Laietana, entre la plaça Urquinaona i el carrer Ortigosa i té un vestíbul a cada extrem. Al costat nord hi ha un vestíbul amb accés des de la plaça Urquinaona en el qual hi ha el despatx per al cap d'estació, màquines de venda de bitllets i els torniquets de control d'accés a les andanes. Un cop passades les barreres tarifàries, a l'esquerra hi ha un passadís que duu a l'estació d'Urquinaona de la L1 i a la dreta hi ha unes escalinates i una escala mecànica que porten a un nivell intermig des del qual es distribueix el passatge cap a les dues andanes a les que s'accedeix mitjançant escalinates i escales mecàniques. A l'altre extrem de l'estació, hi ha un altre vestíbul amb accés des de la cruïlla de Via Laietana amb el carrer Jonqueres. L'enllaç cap a les andanes es fa mitjançant un passadís que es divideix en dos accessos dotats d'escalinates que baixen a les dues andanes. Els trens circulen per el nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 97 metres de llarg.

 Fotos

El vestíbul de l'estació (juny 2005)

El vestíbul un cop superades les barreres tarifàries (juny 2005) Escala mecànica i escalinates baixen al nivell intermig (juny 2005) Distribució des del nivell intermig cap a les andanes (juny 2005)
       
Creuament de dos trens de la línia L4 (juny 2005) Vista general de l'estació des de l'andana direcció La Pau (juny 2005) Boca del túnel cap a Passeig de Gràcia (juny 2005) El mòdul estàndard amb plànols, informació i intèrfon (juny 2005)
       
Una gran pantalla de canal metro entre les vies trenca la visió (juny 2005) Boca del túnel cap a Jaume I (juny 2005) Viatgers esperant el metro (juny 2005) Cua de la unitat 1190 parada a la via 1 (juny 2005)
       
Creuament de dues unitats 1100 a Urquinaona (juny 2005) Escalinates que pugen cap al vestíbul sud de l'estació (juny 2005) Un home observa l'arribada d'un metro que ve de Trinitat Nova (juny 2005) Unitat 1100 amb les portes obertes a l'andana de la via 1 (juny 2005)
       
Detall de l'accés sud a l'estació d'Urquinaona (juny 2005) Un dels bancs de l'estació (juny 2005) Un tren arribant a Urquinaona des de Passeig de Gràcia (juny 2005) Dues unitats 1100 es troben de nou a Urquinaona (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Passeig de Gràcia

Jaume I >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs