Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Can Boixeres Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Can Boixeres

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Can Boixeres a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Can Boixeres de la línia L5 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1976, amb el perllongament de la línia entre Pubilla Cases i Sant Ildefons. La parada està situada a l'aire lliure, en un tram on el traçat va per la superfície entre el carrer Estronci i el Camí de Can Boixeres, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. Tot i que l'estació és a l'aire lliure, està ubicada en una nau coberta formada per dos nivells. Al nivell superior, té un vestíbul a la part central, amb un únic accés pel carrer Estronci, dotat de màquines de venda de bitllets, torniquets de control d'accés, despatx per al cap d'estació i un local comercial. Al nivell inferior hi ha les dues vies generals, amb andanes laterals de 97 metres de llarg. L'enllaç entre el vestíbul i les andanes es fa mitjançant escalinates i en el cas de l'andana de la via 2 també usant una escala mecànica. Completen les instal·lacions de l'estació al costat mar d'aquesta unes cotxeres dotades de gran quantitat de vies per guardar els combois de la línia L5.

 Fotos

El vestíbul de l'estació (juny 2005)

Una altra vista del vestíbul passades les barreres tarifàries (juny 2005) Enllaç entre vestíbul i andana de la via 2 (juny 2005) Enllaç entre vestíbul i andana de la via 2 (juny 2005)
       
Un dels nous trens de la sèrie 5000 fent parada a l'estació de Can Boixeres (setembre 2005) Unitat de la sèrie 1000 sortint del túnel i arribant a Can Boixeres (juny 2005) Cua del mateix tren estacionat a la via 1 (juny 2005) Tren de la sèrie 1000 tornant a entrar a la foscor del túnel circulant cap a Cornellà Centre (juny 2005)
       
Un metro de la L5 al tram a l'aire lliure adjacent a l'estació (juny 2005) Cua de la 1009 (juny 2005) Mòdul estàndard amb plànols, informació i intèrfon per ajuda (juny 2005) Tren direcció Horta a Can Boixeres. El proper en 5:29 (juny 2005)
       
Tren que ve d'Horta sortint del túnel i "respirant" una mica (juny 2005) Balisa per al sistema de regulació ATP-ATO (juny 2005) Vies que partint del costat Cornellà de l'estació porten a les vies de cotxeres (juny 2005) Tren passant per l'agulla d'enllaç de les vies anteriors (juny 2005)
       
Vista d'un tren sortint cap a Can Vidalet i Horta des de la via 2 (juny 2005) Unitat 1000 al tram a l'aire lliure, amb les vies que duen a les cotxeres a la dreta (juny 2005) Tren estacionat a la via 2 de Can Boixeres (juny 2005) Un comboi que cobreix un servei de la línia L5 de Cornellà Centre a Horta fent parada a Can Boixeres (juny 2005)
       
L'estació de Can Boixeres des del costat Horta (abril 2005) Un dels pocs trens pintats amb la franja blava sortint de Can Boixeres cap a Cornellà (abril 2005) Metro que ve d'Horta arribant a Can Boixeres, en el curt tram a l'aire lliure (abril 2005) Tren arribant a Can Boixeres procedent de Cornellà (abril 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Sant Ildefons

Can Vidalet >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs