Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L5 > Sant Ildefons
Horaris dels trens de Catalunya
< Gavarra Línia L5 Metro de Barcelona: Cornellà Centre - Vall d'Hebron Can Boixeres >
Sant Ildefons
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada


Mostra Estacions metro TMB L5 en un mapa més gran
L'estació de Sant Ildefons de la línia L5 del metro de Barcelona va posar-se en servei el 23 de novembre de 1976, amb l'allargament de la línia V des de Pubilla Cases i el nom inicial de San Ildefonso. El 1982 l'estació passava a ser Sant Ildefons i la línia V es convertia en la L5. El 2012 es completava l'adaptació i la renovació integral de l'estació.
Sant Ildefons està situada sota l'avinguda República Argentina, entre la plaça Sant Ildefons i el carrer Camèlia, al terme municipal de Cornellà de Llobregat. Té un sol vestíbul a la part central, que disposa de dos accessos amb escales fixes, un a l'avinguda República Argentina i l'altre al Mercat de Sant Ildefons. Hi ha també un ascensor entre el carrer dels Almogàvers i el vestíbul. El vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets, barreres tarifàries de control d'accés, el centre de control de l'estació i un bar. Els trens circulen per un nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. L'enllaç entre el vestíbul i les andanes es fa mitjançant escales fixes i ascensors; en el cas de l'andana de la via 2 també usant una escala mecànica de pujada. L'arquitectura de l'estació és amb revestiments de pedra de granit als accessos, mentre que al vestíbul i les andanes hi ha terratzo al paviment i plafons fenòlics i d’acer inoxidable als paraments.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Sant Ildefons des de la plaça on s'ubica el mercat i el CAP (octubre 2016) Ascensor entre l'avinguda República Argentina i el vestíbul de l'estació de Sant Ildefons (octubre 2016) Vestíbul de l'estació de Sant Ildefons,amb un bar i el centre de control (octubre 2016) Vista del vestíbul un cop passada la línia de peatge (octubre 2016)

Distribuïdor per accedir als ascensors (octubre 2016) Distribuïdor al mateix nivell del vestíbul per baixar a les dues andanes en ascensor (octubre 2016) Sortida a l'andana des de l'ascensor (octubre 2016) Unitat 5000 aturada a la via 2 de Sant Ildefons, amb destinació Cornellà Centre (octubre 2016)

Metro de la línia L5 procedent de Cornellà Centre arribant a Sant Ildefons (octubre 2016) Unitat 5101 amb el torn 512 a la via 1 de Sant Ildefons, fent un servei de metro de la L5 a Vall d'Hebron (octubre 2016) Vista de l'extrem de les andanes costat Can Boixeres (octubre 2016) Metro sortint cap a Can Boixeres (octubre 2016)

Metro sortint de Sant Ildefons cap a Gavarra i Cornellà Centre (octubre 2016) Unitat 5013 que va a Vall d'Hebron a Sant Ildefons, amb l'indicador que circularà per via 1 a l'arribada a Can Boixeres (octubre 2016) El vestíbul de l'estació (juny 2005) Una altra vista del vestíbul passades les barreres tarifàries (juny 2005)

A l'estació encara queden reminiscències de senyalètica dels anys 70 (juny 2005) Indicador de via per la qual està muntat l'itinerari, ja que a la següent estació, Can Boixeres, hi ha unes cotxeres i per tant diverses vies per on anar (juny 2005) Proper tren direcció Horta entra a l'estació de Sant Ildefons (juny 2005) Tren obrint portes a la via 2 (juny 2005)

Detall de l'accés mitjançant escalinata del vestíbul a l'andana de la via 1, on circulen els trens que van cap a Horta (juny 2005) Enllaç entre vestíbul i andana de la via 2 (juny 2005) Vista general de la parada, des del costat Cornellà (juny 2005) Una unitat 1000 fent la seva entrada a l'estació cornellanenca (juny 2005)

direcció Cornellà Centre Índex línia L5 direcció Vall d'Hebron
< Gavarra Can Boixeres >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional