Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Collblanc Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Collblanc

01

correspondència amb línies de metro TMB: L9 sud Aeroport T1 - Zona Universitària    
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR


Situació de l'estació Collblanc a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Collblanc de la línia L5 del metro de Barcelona va obrir-se l'any 1969, amb l'entrada en servei del tram de línia des de Diagonal. La parada està situada sota la carretera de Collblanc, entre la Travessera de les Corts i el carrer Francesc Layret, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. L'estació té un vestíbul a cada extrem. El primer d'ells està situat al costat est i disposa de dos accessos, pel carrer General Yagüe i pel carrer Doctor Martí. L'altre vestíbul està situat al costat oest i disposa d'un sol accés per Sant Ramon. Tots dos vestíbuls disposen de màquines de venda de bitllets i portes de control d'accés. En el cas del vestíbul est també hi ha un despatx per al cap d'estació i un bar. Del vestíbul oest es baixa mitjançant escalinates i una escala mecànica fins a un distribuidor intermig cap a les dues andanes. Els trens circulen per un nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 95 metres de llargària. Per enllaçar el distribuidor intermig així com també el vestíbul del costat est hi ha escalinates i escales mecàniques.

 Fotos

El vestíbul costat est de l'estació de Collblanc (juny 2005)

Escalinates just passades les portes de control d'accés (juny 2005) Enllaç entre vestíbul est i andana de la via 2 (juny 2005) Un disseny funcional i lluminós domina l'estació de Collblanc (juny 2005)
       
Vista general de l'estació des del costat Pubilla Cases (juny 2005) Detall de la senyalètica i bancs de l'estació hospitalenca (juny 2005) Cap de la unitat 1082 cobrint el torn 524 (juny 2005) Distribuidor intermig al costat Pubilla Cases de l'estació (juny 2005)
       
Escales que pugen del distribuidor intermig al vestíbul superior (juny 2005) Accés a l'andana de la via 2 des del costat oest (juny 2005) Un comboi fent parada a la via 1 de Collblanc (juny 2005) Tren sortint cap a Horta en servei de la línia L5 (juny 2005)
       
La 1011 amb el torn 517 estacionada a Collblanc (juny 2005) Escales que enllacen l'andana de la via 2 amb el vestíbul est (juny 2005) Tester d'una 1000 sense logotip amb el torn 525 (juny 2005) El proper tren direcció Horta entra a l'estació (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Pubilla Cases

Badal >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs