Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Congrés Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Congrés

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Congrés a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Congrés de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1959, amb l'entrada en servei del tram entre Sagrera i Vilapicina. La parada està situada sota el carrer Garcilaso, entre els carrers Matanzas i Francesc Tàrrega Claret i té un vestíbul a cada extrem. Cadascun d'ells disposa d'un sol accés, un per Matanzas i l'altre per Francesc Tàrrega.  Els vestíbuls disposen de màquines de venda de bitllets (MAEs) i torniquets de control d'accés, a més en el vestíbul de Maragall hi ha un despatx per al cap d'estació. Els trens circulen per un nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 90 metres de llarg. L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes fa mitjançant escalinates i en el cas de l'andana de la via 1, la sortida per Matanzas també compta amb una escala mecànica.

 Fotos

Vestíbul amb accés des del carrer Matanzas (juny 2005)

Baranes i portes de control d'accés a les andanes de Congrés (juny 2005) Vista des del vestíbul d'un tren de la L5 que va a Cornellà (juny 2005) Vista des del mateix punt d'una unitat de la sèrie 1000 que va a Horta (juny 2005)
       
El nivell d'andanes (juny 2005) Escales de peu i mecànica enllacen el vestíbul de Matanzas amb l'andana de la via 1 (juny 2005) Comboi sortint cap a Horta (juny 2005) Escalinates que pugen al vestíbul de Francesc Tàrrega (juny 2005)
       
www.trenscat.com www.trenscat.com
Tren que ve d'Horta entrant a l'estació barcelonina (juny 2005) Creuament de trens (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< La Sagrera

Maragall >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs