Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Sagrera Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

La Sagrera

01

correspondència amb línies de metro TMB: L1 Hospital de Bellvitge - Fondo L9 La Sagrera - Can Zam L10 La Sagrera - Gorg
altres correspondències: renfe  
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Sagrera a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació La Sagrera de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1959, amb l'entrada en servei del tram entre Sagrera i Vilapicina. La parada està situada sota l'avinguda Meridiana, entre els carrers Felip II i Garcilaso. L'estació disposa de dos nivells, amb accessos des del costat oest, pel carrer Felip II i pel costat est, pel carrer Garcilaso. L'accés per Felip II disposa d'una escala fixa, una de mecànica i un ascensor que duu a un vestíbul que disposa de les màquines de venda de bitllets, les barreres tarifàries de control d'accés i un centre de control de l'estació. Un cop passada la línia de peatge i abans de baixar al nivell de les vies es pot accedir a l'enllaç amb les línies L9/L10 i que en el futur serà per a la L4. L'accés per Garcilaso disposa d'una escala fixa, una de mecànica i un ascensor. En aquest vestíbul hi ha les màquines de venda de bitllets, la línia de peatge i el centre de control de l'estació. Des d'aquest nivell es pot accedir a l'estació de la línia L1 per dos passos de 4,40 metres d'amplada. A més, des d'aquí també es pot accedir a la nova estació de Rodalies de La Sagrera. Els trens circulen pel nivell inferior, format per dues vies i andana central. Fins l'any 2006 disposava de tres andanes en disposició tipus Barcelona (2 de laterals i 1 de central). L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes es realitza mitjançant escales mecàniques, escales fixes i ascensors.

 Fotos

Accés provisional a la línia L5 des del carrer Felip II (juny 2005)

Vestíbul provisional a nivell de carrer de Sagrera de la L5 (juny 2005) Gran nombre de torniquets d'entrada al vestíbul provisional (juny 2005) Escales exclusives d'entrada a l'estació (juny 2005)
       
Una 1000 amb el torn 511 a la via 2 de Sagrera (juny 2005) Extrem de l'andana central amb un petit tram a l'aire lliure (setembre 2005) Antic enllaç L1-L5, amb el túnel de la xarxa de via ampla (setembre 2005) Metro que va a Horta estacionat a la via 1 de Sagrera (juny 2005)
       
Sortida i enllaç cap a la L1, que cal fer per la superfície (juny 2005) Comboi sortint cap a Congrés i Horta (juny 2005) Cap de la 1098 a la via 2 (juny 2005) Escalinates d'accés a les andanes de Sagrera (juny 2005)
       
Comboi amb destinació Horta fent la corresponent parada (juny 2005) Dos trens a Sagrera (juny 2005) Un surt cap a Cornellà Centre i l'altre cap a Horta (juny 2005) Antiga sortida de Garcilaso des d'on s'enllaçava a la L1 (juny 2005)
       
L'estació de Sagrera vista des del costat Congrés (juny 2005) Un tren s'acosta a l'estació a través del túnel (juny 2005) Entrant a Sagrera (juny 2005) Comboi amb franja blava a la via 2 de Sagrera (juny 2005)

Col·labora en aquesta pàgina: David García


direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Camp de l'Arpa

Congrés >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs