Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Cornellà Centre Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Cornellà Centre

01

correspondències: R1 Molins de Rei - L'Hospitalet - Barcelona - Mataró - Maçanet-Massanes (només hora punta fins a Molins) R4 St.Vicenç de Calders - Vilafranca P. - Barcelona - Terrassa - Manresa     TRAM T1 Francesc Macià - Bon Viatge T2 Francesc Macià - Sant Martí de l'Erm
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Cornellà Centre a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Cornellà Centre de la línia L5 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1983, amb l'extensió de la línia des de Sant Ildefons. La parada està situada sota la Plaça de l'Estació, al terme municipal de Cornellà de Llobregat i té un sol vestíbul a la part central. Aquest vestíbul té dos accessos. El primer d'ells és des del pas sota les vies de la xarxa de via ampla que és on també hi ha ubicada la parada de Cornellà Centre del Trambaix. L'altre accés és adjacent a aquest i ve des de la Plaça de l'Estació, on s'accedeix mitjançant escalinates, escales mecàniques i un ascensor. El vestíbul està dotat de màquines de venda de bitllets, torniquets de control d'accés a les andanes i de despatx per al cap d'estació. Del vestíbul en surt un passadís en suau rampa que porta a un distribuidor, en el que també hi ha un local comercial, que baixa al nivell inferior. Els trens circulen justament per aquest nivell, format per dues vies amb andanes laterals de 97 metres de longitud. L'enllaç entre el distribuidor i el nivell de vies es realitza mitjançant escalinates i ascensors. En el cas de la via 2 també mitjançant una escala mecànica. De fet Cornellà Centre és un intercanviador en el que conflueixen Rodalies renfe al nivell més superior (a l'aire lliure), el Trambaix (al nivell intermig) i la línia L5 del metro al nivell més profund. Completen les instal·lacions de l'estació del metro una cua de maniobres on hi ha dues vies, tot i que per fer el canvi de sentit dels trens s'usa exclusivament la via 1 només. L'altra és per a l'estacionament de trens.

 Fotos

Accés a les estacions de metro i tramvia des de la Plaça de l'Estació, on hi ha l'estació de renfe (juny 2005)

En primer terme les vies del tramvia, amb l'accés al vestíbul de l'estació del metro al fons (juny 2005) El vestíbul de l'estació de metro de Cornellà Centre (juny 2005) Passadís en suau rampa que enllaça el vestíbul amb el distribuidor a les andanes (juny 2005)
       
El distribuidor de l'estació (juny 2005) Vista general del nivell de vies de l'estació des de l'andana de la via 2 (juny 2005) Una 1000 sortint a poca velocitat cap a la cua de maniobres (juny 2005) Un tren a la via 1 de la cua de maniobres de Cornellà Centre (juny 2005)
       
Una altra vista d'una 1000 amb el torn 503 fent el canvi de sentit (juny 2005) Escales que enllacen el nivell vestíbul amb l'andana de la via 1 (juny 2005) Mentre un acaba de finalitzar recorregut, l'altre surt cap a Horta (juny 2005) Una unitat de la sèrie 1000 sortint cap a la cua de maniobres (juny 2005)
       
Tren canviant de via a velocitat M+25 (juny 2005) Vista general del nivell andanes de Cornellà Centre des de l'andana de la via 1 (juny 2005) Un metro entrant a l'estació final del seu recorregut (juny 2005) Tren iniciant recorregut i sortint cap a Horta. Canal Metro també hi és present en aquesta estació (juny 2005)

 

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

 

Gavarra >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs