Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Horta Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Horta

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Horta a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Horta de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1967, amb l'entrada en servei de la prolongació de la línia des de Vilapicina. La parada està situada sota el carrer Lisboa, entre els carrers Vila i Rosell i Baixada de La Plana i té un vestíbul a cada extrem. El vestíbul del costat Vilapicina té accessos des del carrer Tajo i la plaça Eivissa. Aquest vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets (MAEs), torniquets de control d'accés, un despatx per al cap d'estació i un bar. A l'altre extrem hi ha un vestíbul amb accés des del carrer Lisboa. Els trens circulen per un nivell inferior, format per dues vies amb una andana central, parcialment en corba, de 90 metres de longitud. L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes es fa mitjançant escalinates i escales mecàniques. Completen les instal·lacions de l'estació una cua de maniobres formada per dues vies, de les quals la via 2 és la que s'usa per a realitzar el canvi de sentit dels combois del metro.

 Fotos

Vestíbul amb accés des del carrer Tajo i la plaça Eivissa (juny 2005)

Una altra vista del mateix vestíbul amb els torniquets d'accés (juny 2005) Tren sortint cap a Vilapicina i Cornellà Centre (juny 2005) Escales d'enllaç entre el vestíbul i l'andana central (juny 2005)
       
Aquest tren acaba de finalitzar el seu recorregut (juny 2005) Sortint lentament cap a la cua de maniobres (juny 2005) Sortida cap al vestíbul amb accés des del carrer Lisboa (juny 2005) Un tren entra directament per la via 2 d'Horta per evitar perdre temps fent la maniobra a la cua (juny 2005)
       
Unitat 1000 arribant a la via 1 d'Horta, on acaba el trajecte (juny 2005) Vista d'un tren a la cua de maniobres de l'estació (juny 2005) Creuament de trens a l'estació d'Horta (juny 2005) El metro està a la via 2 llest per iniciar un nou servei a Cornellà (juny 2005)
       
www.trenscat.com www.trenscat.com
Aquest tren entra per la via 1 i finalitza el trajecte (juny 2005) Comboi que ve de la cua de maniobres entrant a l'estació (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron
< Vilapicina

El Carmel > 

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs