Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Plaça de Sants Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Plaça de Sants

01

correspondència amb línies de metro TMB: L1 Hospital de Bellvitge - Fondo  
 
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR

Situació de l'estació Plaça de Sants a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Plaça de Sants de la línia L5 del metro de Barcelona va obrir-se l'any 1969, amb l'entrada en servei del tram entre Collblanc i Diagonal. La parada està situada sota la plaça de Sants, entre el carrer de Sants i el carrer Galileu. L'estació té un sol vestíbul a la part central. Aquest, que disposa de màquines de venda de bitlletes, torniquets de control d'accés, despatx de cap d'estació i un local comercial, té accessos des del carrer de Sants i des del carrer Galileu. D'aquest primer vestíbul s'accedeix, mitjançant escalinates i escales mecàniques a un nivell intermig, que actua de distribuidor a les dues andanes, a més de ser el punt de partida del llarg passadís d'enllaç (més de 210 metres de longitud) amb l'estació Plaça de Sants de la línia L1. Els combois de la línia L5 circulen pel nivell més profund de l'estació, format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg separades per un mur central, donant lloc a una de les característiques estacions de doble volta. L'enllaç entre el nivell intermig i l'inferior es fa mitjançant dos conjunts d'escalinates i escales mecàniques a cada andana.

 Fotos

Vestíbul de l'estació de Plaça de Sants (juny 2005)

Nivell intermig, amb diversos locals comercials (juny 2005) Nau de la via 1 (juny 2005) Un tren que va a Horta fent parada a l'estació (juny 2005)
       
Unitat de la sèrie 1000 fent la seva entrada a Plaça de Sants (juny 2005) Cap d'una unitat de la L5 (juny 2005) Una altra vista del nivell intermig, amb l'inici del passadís cap a la L1 (juny 2005) El primer tram de l'enllaç amb la L1 és mitjançant escalinates i una escala mecànica (juny 2005)
       
Escala i escalinata que baixen a l'andana de la via 2 (juny 2005) En poc més d'un minut arriba el proper tren direcció Cornellà Centre (juny 2005) Detall de la senyalètica de l'estació, ja de l'estil més nou a TMB (juny 2005) Imatge fugaç d'un tren que ve d'Horta entrant a Plaça de Sants (juny 2005)
       
La nau de la via 2 (juny 2005) Cap de la unitat 1092 (juny 2005) Tren llest per sortir (juny 2005) Semàfor verd a la via 2 mentre arriba un altre comboi per la via 1 (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Badal

Sants Estació >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs