Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Plaça de Sants Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Plaça de Sants

01

correspondència amb línies de metro TMB: L5 Cornellà Centre - Vall d'Hebron  
 
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR

Situació de l'estació Plaça de Sants a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Plaça de Sants de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1926, formant part del primer tram del Ferrocarril Metropolità Transversal entre Bordeta i Catalunya. L'estació està situada sota el carrer de Sants entre Alcolea i Guadiana i té dos vestíbuls, un a cada extrem. El vestíbul costat Mercat Nou té dos accessos, un des del carrer Acolea i l'altre des d'Olzinelles. A més, des d'aquest costat també surt un passadís d'enllaç amb la línia L5 del Metro. A l'altra banda, el vestíbul costat Hostafrancs té dos accessos des de Riego/Cros. Els trens circulen per un nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 88 metres de llarg. Per enllaçar vestíbuls i andana hi ha escalinates i l'andana direcció Hospital de Bellvitge té una escala mecànica fins al vestíbul intermedi (d'on surt l'enllaç amb la L5) i una altra escala mecànica que surt directament fins al carrer.

 Fotos

Vista general del vestíbul costat Mercat Nou de Plaça de Sants (abril 2005)

Panell informatiu de situació de l'estació i escultura (abril 2005) Sortida directa al carrer mitjançant escala mecànica (abril 2005) L'estació de Plaça de Sants des de l'andana de la via 1 (abril 2005)
       
Un tren entra a Plaça de Sants procedent d'Hospital de Bellvitge (abril 2005) Falten 4 minuts 10 segons pel proper tren direcció Fondo mentre en surt un altre cap a Hospital de Bellvitge (abril 2005) L'estació encara conserva un cert aire antic, ja que està en servei des de l'any 1926 (abril 2005) Vista des de l'andana de la via 1 amb els indicadors d'enllaç amb la línia L5 del Metro (abril 2005)
       
El vestíbul de Riego/Cros, al costat Hostafrancs de l'estació (abril 2005) Andana de la via 2 des del costat Fondo (abril 2005) Unitat 4000 parada a Plaça de Sants (abril 2005) Viatgers esperant el proper metro direcció Fondo (abril 2005)
       
Cua d'una unitat 4000 estacionat a l'estació (abril 2005) Sortint cap a Mercat Nou i Hospital de Bellvitge (abril 2005) Una altra vista de Plaça de Sants des de l'andana de la via 2 (abril 2005) Llarg passadís d'enllaç amb la línia L5 (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Mercat Nou

Hostafrancs >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs