Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L5 > Sagrada Família
Horaris dels trens de Catalunya
< Verdaguer Línia L5 Metro de Barcelona: Cornellà Centre - Vall d'Hebron Sant Pau | Dos de Maig >
Sagrada Família
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
 


Mostra Estacions metro TMB L5 en un mapa més gran
L'estació Sagrada Família de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se el 26 de juny de 1970, amb l’entrada en servei del tram de línia V (Transversal Alt) entre Diagonal i la Sagrera. Inicialment l’actual estació de Sagrada Família de la L5 havia d’enllaçar posteriorment amb un nou traçat que seguiria cap a La Pau i Badalona (actual L2), mentre que el traçat procedent d’Horta i la Sagrera (en aquell moment línia II) seguiria cap al Poble Sec per un nou túnel per la Gran Via (actual L2). Per aquest motiu es va construir una nova estació per a la línia II sota l’avinguda Gaudí, estació que mai ha entrat en servei, ja que finalment es va connectar i integrar de manera “provisional” el traçat entre Diagonal, la Sagrera i Horta per Sagrada Família com a línia V. El 1982 la línia V va esdevenir la L5. El 1995 va obrir la nova L2 entre Sagrada Família i Sant Antoni, que va modificar el vestíbul del costat est de l’estació de Sagrada Família de la L5 per poder-hi connectar. El 2008 es van instal·lar ascensors a l’estació de la L5 per adaptar-la a persones amb mobilitat reduïda.
L’estació de Sagrada Família està situada sota el carrer Provença, entre els carrers Sardenya i Marina. El nivell superior ocupa tota la longitud de l'estació si bé disposa d'un vestíbul a cada extrem, ja que la part central és ocupada per diverses dependències de TMB. El primer dels vestíbuls és situat al costat est i té una sola entrada amb escales fixes i un ascensor des del carrer Provença cantonada amb Marina. Aquest vestíbul compta amb màquines de venda de bitllets (MAEs), torniquets de control d'accés i locals comercials. A més, d'aquest vestíbul en surt l'enllaç cap a l'estació de Sagrada Família de la línia L2. L'altre vestíbul està situat al costat oest i té dues entrades amb escales fixes, una pel carrer Sardenya i l'altra per la plaça de la Sagrada Família. El vestíbul est també disposa de MAEs i torniquets de control d'accés, a més d'un local comercial i d'un Centre d'Atenció i Informació al client. Els trens circulen pel nivell inferior, format per una nau amb dues vies i andanes laterals de 91 metres de llargada. L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes es fa mitjançant escales fixes i escala mecànica de pujada. Des del vestíbul est també es pot accedir a cadascuna de les andanes mitjançant un ascensor.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de metro de Sagrada Família pel xamfrà entre els carrers Marina i Provença, amb escales fixes i ascensor (juliol 2013) Accés a l'estació de metro de Sagrada Família pel vestíbul costat oest, al xamfrà entre els carrers Provença i Sardenya (juliol 2013) Vestíbul costat oest de l'estació de metro de Sagrada Família de la L5 (juliol 2013) Vista general de les vies i andanes de Sagrada Família de la L5 (juliol 2013)

Unitat 5000 procedent de Vall d'Hebron i amb destinació Cornellà a Sagrada Família (juliol 2013) Unitat 5000 entrant a Sagrada Família per la via 1 fent un servei de metro L5 amb destinació Vall d'Hebron (juliol 2013) Unitat sèrie 5000 circulant per via contrària a l'habitual per fer un viatge especial entre Sagrada Família i l'estació sense servei de Gaudí (abril 2011) Vista de les vies cap a Verdaguer, vistes des de Sagrada Família (abril 2011)

El vestíbul est (juny 2005) MAEs del mateix vestíbul (juny 2005) Mural ceràmic al vestíbul est representant, com no podia ser altra, la Sagrada Família (juny 2005) Enllaç cap a l'estació germana de la línia L2 (juny 2005)

Distribució d'accessos a les dues andanes (juny 2005) Escales per baixar a l'andana de la via 1 (juny 2005) Tren de la sèrie 1000 amb el torn 520 (juny 2005) Corba d'entrada a l'estació amb un tren que ve d'Horta (juny 2005)

Gran pantalla de canal metro situada entre les vies (juny 2005) Curiosa senyalètica en una estació amb molt moviment de turistes (juny 2005) 1000 amb franja blava fent parada reglamentària a l'estació (juny 2005) Vestíbul del costat oest, on hi ha un Centre d'Atenció al Client (juny 2005)

Tren que ve d'Horta entrant a Sagrada Família (juny 2005) La 1004 esperant el compte enrere per sortir (juny 2005) Vista general de l'estació des del costat Hospital de Sant Pau (juny 2005) Cap de la 1033 estacionada a la via 1 (juny 2005)

direcció Cornellà Centre Índex línia L5 direcció Vall d'Hebron
< Verdaguer Sant Pau | Dos de Maig >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional