Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Sagrada Família Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Sagrada Família

01

correspondència amb línies de metro TMB: L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra  
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telèfon mòbil

Situació de l'estació Sagrada Família a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Sagrada Família de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1970, amb l'entrada en servei del tram entre Diagonal i Sagrera. La parada està situada sota el carrer Provença, entre els carrers Sardenya i Marina. El nivell superior ocupa tota la longitud de l'estació si bé disposa d'un vestíbul a cada extrem, ja que la part central és ocupada per diverses dependències de TMB. El primer dels vestíbuls és situat al costat est i té un sol accés des de la plaça Gaudí, cantonada amb Marina. Aquest vestíbul compta amb màquines de venda de bitllets (MAEs), torniquets de control d'accés i diversos locals comercials. A més, d'aquest vestíbul en surt l'enllaç cap a l'estació de Sagrada Família de la línia L2. L'altre vestíbul està situat al costat oest i té dos accessos, un pel carrer Sardenya i l'altre per la plaça de la Sagrada Família. El vestíbul est també disposa de MAEs i torniquets de control d'accés, a més d'un local comercial i d'un Centre d'Atenció i Informació al client. Els trens circulen per un nivell inferior, format per una nau amb dues vies i andanes laterals de 91 metres de llargada. L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes fa mitjançant escalinates i escales mecàniques.

 Fotos

El vestíbul est (juny 2005)

MAEs del mateix vestíbul (juny 2005) Mural ceràmic al vestíbul est representant, com no podia ser altra, la Sagrada Família (juny 2005) Enllaç cap a l'estació germana de la línia L2 (juny 2005)
       
Distribució d'accessos a les dues andanes (juny 2005) Escales per baixar a l'andana de la via 1 (juny 2005) Tren de la sèrie 1000 amb el torn 520 (juny 2005) Corba d'entrada a l'estació amb un tren que ve d'Horta (juny 2005)
       
Curiosa senyalètica en una estació amb molt moviment de turistes (juny 2005) Gran pantalla de canal metro situada entre les vies (juny 2005) 1000 amb franja blava fent parada reglamentària a l'estació (juny 2005) Vestíbul del costat oest, on hi ha un Centre d'Atenció al Client (juny 2005)
       
Tren que ve d'Horta entrant a Sagrada Família (juny 2005) La 1004 esperant el compte enrera per sortir (juny 2005) Vista general de l'estació des del costat Hospital de Sant Pau (juny 2005) Cap de la 1033 estacionada a la via 1 (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Verdaguer

Sant Pau | Dos de Maig >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs