Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Estacions > Cornellà-Riera
Cornellà
Riera
 
serveis de l'estació:  Estació adaptada a PMR Aparcament per a bicicletes    
zona tarifària:
 


Mostra un mapa més gran

L'estació de Cornellà-Riera (PK 6,46) es va inaugurar el 9 de juliol de 1985 amb el soterrament del tram de línia entre Sant Josep i Cornellà. Antigament l'estació es trobava en superfície en aquest mateix indret. La parada actual està situada sota el Passeig dels Ferrocarrils Catalans, entre la Plaça de la Sardana i el carrer Verge de Montserrat. Disposa d'accessos pel costat Martorell. En concret té un vestíbul principal, situat al nivell del carrer, dotat de les màquines de venda de bitllets (MAEs) i les portes de control d'accés a les andanes. D'aquest vestíbul en surten les escalinates que duen a un distribuidor que condueix a les dues andanes i un ascensor que baixa directament a l'andana de la via 1. Al nivell del carrer hi ha una altra petita edificació situada a part del vestíbul principal en la qual hi ha una validadora de bitllets i l'ascensor que baixa directament a l'andana de la via 2. Pel nivell més profund de l'estació circulen els trens, format per dues vies amb andanes laterals de 105 metres de longitud. L'estació està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda (PMR).


Fotos 
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edificació que alberga el vestíbul principal de l'estació (abril 2005) Una altra vista de l'edificació, amb l'edifici de l'antiga estació de Cornellà al fons (abril 2005) Les MAEs (abril 2005) Portes de control d'accés a les andanes (abril 2005)

Aquest edifici alberga exclusivament l'ascensor per a la via 2 (abril 2005) Gran porta de control d'accés i validadora a l'esquerra (abril 2005) Unitat 213 amb destinació Manresa a punt de fer parada a l'estació (juny 2008) Ventiladors per evitar l'efecte èmbol que fa el tren quan entra al túnel des de Sant Boi (juny 2008)

Tren que ve de Barcelona entrant a Cornellà (abril 2005) 213.17 en servei L8 a Molí Nou fent parada a la via 1 (abril 2005) Pel túnel es veu a venir un tren que va direcció Pl.Espanya (abril 2005) Un tren de la línia S8 fent parada a Cornellà-Riera (abril 2005)

Vista general de l'estació des del costat Barcelona (abril 2005) Rètol unificat amb el nom de l'estació (abril 2005) La 211.04 a l'estació cornellanenca (abril 2005) Enllaç del distribuidor cap a l'andana de la via 1 (abril 2005)

Enllaç a l'andana de la via 2 (abril 2005) Escales que baixen a la via 2 (abril 2005) Vista de l'andana de la via 2 des de les escales d'accés (abril 2005) L'estació vista des del costat Martorell (abril 2005)

Tren que ve de Barcelona-Pl.Espanya arribant a Cornellà-Riera (abril 2005) Unitat 213.10, Vallbona, fent un servei L8 a Molí Nou (abril 2005) Al centre de la imatge, ascensor que puja directe al carrer (abril 2005) Una unitat 211 sortint cap a Barcelona (abril 2005)

 Direcció Barcelona
Almeda
Direcció Martorell/Manresa/Igualada
Sant Boi
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional