Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Estacions > Europa|Fira
Europa | Fira
 
serveis de l'estació:  Estació adaptada a PMR Aparcament per a bicicletes    
zona tarifària:
correspondències:  Bus urbà


Mostra un mapa més gran

L'estació d'Europa | Fira (PK 1,28) es va posar en servei el 13 de maig de 2007. Està sota la Gran Via de les Corts Catalanes a l'alçada de la plaça d'Europa, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. L'estació té dos accessos, un al costat mar i un altre al costat muntanya. L’accés del costat mar, situat prop de l’avinguda de Joan Carles I, permet la sortida directa dels usuaris al recinte firal de Gran Via i està dissenyat per connectar, amb la línia L9 del Metro. L’accés del costat muntanya permet l’entrada i sortida d’usuaris pel costat nord, prop del carrer d’Amadeu Torner, i també dóna servei a l’L9. Els accessos porten als dos extrems d’un corredor de 10 metres d’ample que dóna accés al vestíbul d’FGC, de 220 m2 i que disposa de les maquines autoexpenedores de bitllets (MAE's) i barreres tarifàries. D’aquesta manera, a banda d’accedir a la nova estació el corredor permet creuar la Gran Via de nord a sud. Per permetre l’entrada i sortida de persones amb mobilitat reduïda (PMR), l’estació disposa de 4 ascensors, un a cada accés des de la Pl. Europa i un altre a cada vestíbul, per baixar a les dues andanes laterals de 120 metres de llarg i 4,5 metres d'ample. A més, l’estació disposa d’escales de peu i 8 escales mecàniques de pujada i baixada en els accessos des del carrer al corredor i des del vestíbul a cadascuna de les andanes. L’estació d’Europa | Fira ha estat projectada amb un disseny innovador i s’han utilitzat materials d’alta tecnologia i sistemes de nova implantació a la xarxa de ferrocarril. A més, s’ha definit per a ser integrada en el paisatge urbà de la zona.


Fotos 
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació pel costat nord, a prop del carrer Amadeu Torner (maig 2007) Banderola indicadora de l'estació d'Europa | Fira (maig 2007) Entrada al pas soterrat que dóna accés al vestíbul (maig 2007) Cada accés té dues escales mecàniques, àmplies escales de peu i ascensor (maig 2007)

Ampli pas soterrat vist des del costat muntanya amb el vestíbul a la dreta (maig 2007) Accés pel costat mar a l'estació, que acosta els usuaris al recinte firal (maig 2007) Ascensor a l'accés costat mar (maig 2007) Detall d'una de les banderoles col·locades en motiu de la fira Construmat (maig 2007)

Escales mecàniques i escalinates (maig 2007) Una altra vista de l'ampli pas soterrat que duu a l'estació d'Europa | Fira (maig 2007) Una de claraboies per les que entra llum natural i rètol indicant la Fira de Barcelona (maig 2007) Vestíbul de l'estació d'Europa | Fira (maig 2007)

Vista les barreres tarifàries de la recent estrenada estació d'Europa | Fira (maig 2007) Una altra vista del vestíbul un cop passada la línia de peatge (maig 2007) El nivell d'andanes de l'estació des del nivell superior (maig 2007) Enllaç mitjançant una escala mecànica de pujada i una de baixada, escales de peu i ascensor del vestíbul a l'andana de la via 2 (maig 2007)

Enllaç mitjançant una escala mecànica de pujada i una de baixada, escales de peu i ascensor del vestíbul a l'andana de la via 1 (maig 2007) La 211.01 estacionada a la via 2 d'Europa|Fira en servei L8 a Pl.Espanya (juny 2008) La 213.03 en un servei L8 a Molí Nou (juny 2008) Unitat 213 sortint pel túnel pel costat Martorell (novembre 2007)

Dos trens realitzant encreuament a Europa | Fira (maig 2007) Detall de l'andana de la via 1, on es poden veure totes les línies que hi fan parada (maig 2007) Tren especial Pl.Espanya - Europa | Fira estacionat a la via 1 (maig 2007) La 213.16 en servei L8 a Molí Nou estacionada a la via 1 (maig 2007)

Sortint cap a Gornal (maig 2007) Un L8 fent un servei de Molí Nou a Barcelona en doble formació d'unitats 213 (maig 2007) Detall de la curiosa i innovadora senyalètica de nom d'estació d'Europa | Fira (maig 2007) Un S8 que va a Barcelona - Pl.Espanya fent parada a Europa | Fira (maig 2007)

Un S8 que va a Martorell vist des del capdamunt de les escales mecàniques (maig 2007) Les línies R5 i R6 també fan parada a la nova estació (maig 2007) Un tren estacionat a la via 2 (maig 2007) La 213.08 estacionada a la via 2 d'Europa | Fira amb destinació Barcelona-Pl.Espanya (maig 2007)

 Direcció Barcelona
Ildefons Cerdà
Direcció Martorell/Manresa/Igualada
Gornal
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional