Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Castellgalí
Horaris dels trens de Catalunya
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
estació fora de servei

Mostra Estacions adif Comarques Centrals en un mapa més gran
El baixador de Castellgalí (PK 307,6 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) es va posar en servei per tal de donar servei a aquesta població. De tota manera, el poc ús d'aquestes instal·lacions donada la seva relativa llunyania del centre urbà (situat a l'altre costat del riu Cardener) i la falta d'uns accessos adequats van propiciar que els anys noranta del segle XX es clausurés, si bé les instal·lacions encara estan en peu. El baixador estava format per dues vies amb andanes laterals i un edifici de viatgers d'una sola planta a la dreta de les vies (mirant cap a Lleida). Completaven les instal·lacions una edificació que albergava els lavabos i un refugi-marquesina metàl·lic estandaritzat. L'enllaç entre andanes es realitzava mitjançant un pas a nivell. L'accés es realitzava bàsicament a través d'un caminet enmig del camp que anava a parar a l'extrem de l'andana de la via 2 (direcció Barcelona) pel costat Manresa.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
El baixador de Castellgalí amb l'edifici de viatgers (agost 2005) Desolador interior de l'edifici de viatgers del baixador (agost 2005) Edificació auxiliar per a lavabos (agost 2005) Refugi-marquesina metàl·lic, del mateix tipus existent a l'estació de Camallera per exemple, i pas a nivell entre andanes (agost 2005)

Unitat 447 que va a Manresa passant per Castellgalí en servei R4 (agost 2005) Creuament d'un tren regional que ve de Lleida i la unitat 447 anterior (agost 2005) Una altra vista del baixador i unitat 470-035 allunyant-se cap a Sant Vicenç (agost 2005) El baixador de Castellgalí des de l'andana de la via 1, costat Sant Vicenç (agost 2005)

direcció Terrassa/Barcelona Índex Línia 04 direcció Manresa/Lleida/Almacelles
< Sant Vicenç de Castellet Els Comtals >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional