Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Espanya
Horaris dels trens de Catalunya
< Hostafrancs Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo Rocafort >
Espanya
Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 122  
  FGC, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya L8 Pl.Espanya - Molí Nou-Ciutat Cooperativa S3 Barcelona Pl.Espanya - Can Ros S4 Barcelona Pl.Espanya - Olesa de Montserrat S8 Barcelona Pl.Espanya - Martorell Enllaç S9 Barcelona Pl.Espanya - Quatre Camins R5 Barcelona Pl.Espanya - Manresa Baixador R50 Barcelona Pl.Espanya - Manresa Baixador (semidirecte) R6 Barcelona Pl.Espanya - Igualada R60 Barcelona Pl.Espanya - Igualada (semidirecte)
   


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Espanya de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 10 de juny de 1926, amb l’obertura del primer tram del Metro Transversal entre Bordeta i Catalunya. L'estació està situada sota la plaça d’Espanya en una tram en corba que enllaça el carrer Creu Coberta i la Gran Via de les Corts Catalanes, al terme municipal de Barcelona. Originalment l’estació disposava de les dues vies generals i una d’apartador a l’esquerra connectada pel costat Rocafort, que s’utilitzava durant l’Exposició Universal de 1929 per fer trens directes fins al centre de la ciutat. El 1975 es va suprimir aquesta tercera via per ampliar l’andana i fer el passadís d’enllaç amb l’estació Espanya de la línia L3 del metro. El 2020 s’iniciaven les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació.
L’estació actual Espanya de l'L1 s’estructura en dos nivells i té quatre accessos: un pel carrer de la Creu Coberta, un des del centre comercial les Arenes i el carrer Tarragona i dos per l’Exposició, a l’avinguda Maria Cristina davant de les torres venecianes. Els accessos disposen d’escales fixes i el procedent del centre comercial es fa a peu pla, tot i que a través del centre comercial des del carrer Tarragona hi ha escales mecàniques i ascensor. A través d’un entramat de passadissos, amb escales fixes per superar el pas inferior dels cotxes per la plaça Espanya en els accessos des de de l’avinguda Maria Cristina, s’enllaça amb el vestíbul principal (oest) de l’estació de metro de la línia L1. També es comunica amb dos passadissos l’estació de Plaça Espanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, FGC. El vestíbul principal de l’estació Espanya de la línia L1 disposa de les màquines automàtiques de venda de bitllets i les barreres tarifàries de control d’accés a les andanes. L’enllaç entre el vestíbul principal i les dues andanes de l’estació es fa mitjançant una escala fixa i una escala mecànica de pujada. La nau de vies es troba al nivell inferior, amb dues vies i andanes laterals en corba de 92 metres de longitud. Les dues andanes estan unides també pel costat Rocafort per un pont metàl·lic que passa per sobre de les vies. Al mateix nivell de l’andana de la via 1 (sentit Fondo) hi ha un altre vestíbul d’accés a l’estació de metro de la línia L1, que té les màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres tarifàries de control d’accés. Des d’aquest vestíbul s’accedeix per un passadís a peu pla al nivell andanes de l’estació de Plaça Espanya de FGC i per una escalinata de pujada s’accedeix als accessos a l’estació per l’avinguda Maria Cristina, punt on a més s’ubica un bar. Des de l’andana de la via 1 de l’estació de metro de la línia L1 en surt un passadís d’enllaç amb l’estació Espanya de la línia L3 del Metro. Completen les instal·lacions de l'estació un quiosc, un estanc i una botiga de complements, tots ells situats a l'andana de la via 1.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació Espanya davant del centre comercial les Arenes (març 2020) Passadís d'accés a Espanya des del centre comercial les Arenes (març 2020) Confluència del passadís procedent del centre comercial i del carrer Creu Coberta, que dona accés al vestíbul superior (març 2020) Plànol de l'estació Espanya de les línies L1 i L3 (març 2020)

Vestíbul superior, costat Hostafrancs, de l'estació Espanya L1 (març 2020) Barreres tarifàries per accedir a les andanes des del vestíbul superior de l'estació Espanya de la línia L1 (març 2020) Vista un cop passada la línia de peatge en el vestíbul superior de l'estació Espanya L1 (març 2020) Pas superior entre andanes al costat Rocafort de l'estació Espanya de la línia L1 (novembre 2019)

Unitat 6009 de TMB a la via 2 d'Espanya fent un L1 cap a Hospital de Bellvitge (novembre 2019) Unitat sèrie 6000 sortint cap a Rocafort i Fondo en servei per la línia L1 del metro (desembre 2016) Tren entrant a Espanya L1 (desembre 2016) Unitat 4000 estacionada a la via 2 vista des de l'andana de la via 1 (desembre 2016)

Entrant a Espanya L1 (desembre 2016) Vista general de la nau en corba d'Espanya de la línia L1 pel costat Hostafrancs (setembre 2016) Unitat 4000 amb el torn 120 a la via 2 de l'estació(setembre 2016) Tren de la línia L1 entrant a Espanya pel costat Hostafrancs (gener 2016)

Unitat 4000 amb el torn 124 a Espanya (gener 2016) Unitat 4000 amb les portes obertes a l'andana de la via 2, sentit Hospital de Bellvitge (juliol 2013) Tren de la sèrie 6000 del FMB entrant a Espanya per la via 1 (juliol 2013) Encreuament entre una unitat sèrie 6000 i una unitat sèrie 4000 a Espanya (gener 2012)

Vestíbul del costat Hostafrancs, situat a un nivell superior respecte les vies del metro (abril 2005) Portes exclusivament destinades a sortida de viatgers (abril 2005) Aquesta vestíbul és a nivell d'andana i comunica amb un passadís procedent de l'estació dels FGC (abril 2005) Una altra vista del vestíbul adjacent a l'andana direcció Fondo de l'estació Espanya (abril 2005)

Vista parcial de l'andana direcció Hospital de Bellvitge (abril 2005) Diverses voltes del túnel vistes des del pont metàl·lic (abril 2005) Tren estacionat a Espanya, esperant per sortir cap a Fondo (abril 2005) En el pont sobre les vies (abril 2005)

L'estació és molt àmplia. La volta del túnel havia sigut la més gran del món, amb 27 metres de llum (abril 2005) Curiosa placa amb inscripcions en llatí (abril 2005) Pont sobre les vies, dissimulat per la gran pantalla de canalmetro (abril 2005) Una altra vista de l'estació des de l'andana direcció Fondo (abril 2005)

Vista general de l'estació des del costat Hospital de Bellvitge (abril 2005) Túnel costat Hostafrancs (abril 2005) Tren procedent d'Hospital de Bellvitge arribant a Espanya (abril 2005) Entre els establiments diversos es veu el passadís d'enllaç amb la L3 (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1 direcció Fondo
< Hostafrancs Rocafort >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional