Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Torrassa
Horaris dels trens de Catalunya
< Florida Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo Santa Eulàlia >
Torrassa
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 117  
   


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Torrassa de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 23 de desembre de 1983, amb la prolongació de la línia des de la Bordeta (antiga estació a l'aire lliure encara existent per a servei tècnic entre Sta.Eulàlia i Mercat Nou). L'estació està situada sota l'avinguda Catalunya, entre els carrers Almeria i Rosalia de Castro, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. Dóna servei al barri de Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat, així com a l'escola Pau Casals, al CAP Torrassa, al Mercat del Torrent Gornal, a l'escola Ramon i Cajal, i al Centre Cultural Collblanc-Torrassa. L'estació s'estructura en dos nivells: el vestíbul i les andanes. El vestíbul disposa de dues entrades, per l'avinguda Catalunya, amb escala fixa, dues escales mecàniques i ascensor, i pel carrer Rosalia de Castro, amb escales fixes. Les entrades conflueixen en un vestíbul on s'hi situen les màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés, a més de dependències tècniques. El nivell inferior està format per dues vies amb andanes laterals de 96 metres de longitud, enllaçades cadascuna d'elles amb el vestíbul mitjançant una escala fixa, una escala mecànica i un ascensor. Des del vestíbul s'accedeix a l'estació de la línia 9. Les instal·lacions estan preparades per acollir en un futur l'intercanviador amb Rodalies.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Torrassa per l'avinguda Catalunya (gener 2016) L'accés per l'avinguda Catalunya a Torrassa disposa d'escala fixa, escales mecàniques i ascensor (gener 2016) Vestíbul de l'estació amb les barreres tarifàries de control d'accés; el vestíbul d'accés és comú amb l'estació de les línies L9 sud i L10 sud (gener 2016) Unitat sèrie 6000, ja amb les portes vermelles per a una millor detecció per persones amb dificultats visuals, sortint per la via 1 de Torrassa cap a Fondo (novembre 2019)

Unitat de metro sèrie 4000 entrant a Torrassa per la via 2 (novembre 2019) Unitat 4000 reformada entrant a Torrassa amb un L1 a Fondo (març 2019) El mateix tren seguint trajecte (març 2019) Detall de l'estació de Torrassa (març 2019)

Unitat 4000 del metro de TMB entrant a Torrassa de la línia L1 procedent de Fondo (març 2019) Unitat 6000 sortint cap a Hospital de Bellvitge(desembre 2013) Unitat 4000 a la via 2 de Torrassa amb un L1 a Hospital de Bellvitge (desembre 2013) Unitat 4000 sortint de Torrassa cap a Florida i Hospital de Bellvitge (desembre 2013)

Vista general de l'estació de Torrassa des de l'extrem de l'andana de la via 1, costat Santa Eulàlia (desembre 2013) Canvi d'agulles a la sortida de Torrassa pel costat Santa Eulàlia (desembre 2013) Unitat 6000 entrant a Torrassa amb un servei L1 procedent de Fondo (desembre 2013) Encreuament de trens a Torrassa (desembre 2013)

Vestíbul de Torrassa amb els torniquets de control d'accés (abril 2005) L'enllaç entre les andanes i el vestíbul (abril 2005) Des de davant de l'accés a l'andana de la via 2 (abril 2005) Vista general de Torrassa, des del costat Fondo (abril 2005)

4009 fent parada a Torrassa (abril 2005) El túnel mirant cap a Florida (abril 2005) Vista des del costat Hospital de Bellvitge (abril 2005) Mentre un tren està estacionat a la via 1, per la via 2 n'entra un altre (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1 direcció Fondo
< Florida Santa Eulàlia >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional