Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Catalunya Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Catalunya

01

correspondència amb línies de metro TMB: L1 Hospital de Bellvitge - Fondo  
altres correspondències: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya FGC L6 Pl.Catalunya - Reina Elisenda L7 Pl.Catalunya - Av.Tibidabo S1 Barcelona - Terrassa S2 Barcelona - Sabadell S5 Barcelona - Sant Cugat - Rubí   renfe  
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Catalunya a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Catalunya de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1924, amb l'entrada en servei del tram entre aquesta estació i Lesseps. Aquest tram de línia va formar el primer ferrocarril metropolità que va tenir la ciutat de Barcelona, sent explotat aleshores per la companyia Gran Metro. L'estació està sota la plaça Catalunya, a la seva part sud-oest i creuant la plaça barcelonina en diagonal. L'estació té un sol vestíbul pel costat oest, amb accés des d'una rotonda subterrània a la qual hi arriben accessos des del carrer Pelai, l'estació Plaça Catalunya dels FGC, la Rambla, el carrer Rivadeneyra, el carrer Portal de l'Àngel i davant del popular bar Zurich. En aquest vestíbul hi ha taquilles, màquines de venda de bitllets i les portes de control d'entrada a les andanes. La sortida es realitza per un passadís paral·lel al vestíbul destinat exclusivament a aquesta comesa. Els trens es troben a un nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 93 metres de llarg. Per accedir del vestíbul a l'andana de la via 2 (direcció Zona Universitària) hi ha escalinates i per accedir a l'andana de la via 1 (direcció Canyelles) cal passar per un pas elevat també dotat d'escales. L'estació compta amb un conjunt de dos ascensors que formen un pas elevat entre andanes independent, de manera que enllacen tant les dues andanes com el vestíbul. De l'altre extrem de l'estació, al costat est, en surt un passadís d'enllaç amb l'estació Catalunya de la línia L1, passadís que surt a nivell de l'andana de la via 2 i al que cal accedir mitjançant un pas soterrat des de l'andana de la via 1.

 Fotos

El concorregut vestíbul de Catalunya (maig 2005)

El vestíbul un cop superades les barreres tarifàries, destinades aquestes exclusivament a entrada (maig 2005) Portes destinades exclusivament a la sortida de viatgers, que porten a un passadís paral·lel al vestíbul (maig 2005) Distribuidor amb pas elevat al fons per anar a l'andana de la via 1 i a l'esquerra a l'andana de la via 2 (maig 2005)
       
Una altra vista del pas elevat (maig 2005) L'estació Catalunya des de les escales del pas elevat (abril 2005) Placa recordant el primer viatge del metro de Barcelona (maig 2005) Unitat 2000 entrant a l'estació circulant cap a Zona Universitària (maig 2005)
       
Frontal amb peculiar decoració per a aquesta unitat 2000 (maig 2005) Cap de la 3068 (maig 2005) Tren sortint cap a Canyelles (maig 2005) Conjunt d'ascensors que formen un pas elevat independent (maig 2005)
       
Tren parat a la via 1 (maig 2005) Vista d'un tren des de l'andana direcció Canyelles (abril 2005) No falta mai el mòdul estàndard amb plànols, informació i intèrfon (maig 2005) La parada des de l'extrem de l'andana direcció Canyelles (maig 2005)
       
Tren tancant portes per sortir cap a Passeig de Gràcia (maig 2005) Túnel cap a Canyelles (maig 2005) Inici del passadís d'enllaç amb la L1 des de l'andana de la via 2 (maig 2005) Passadís d'enllaç amb la L1, el primer enllaç que hi va haver a la xarxa de metro entre línies (maig 2005)
       
Inici del passadís d'enllaç amb la L1 des de l'andana de la via 2 (maig 2005) 3000 en servei 321 (maig 2005) Tren que va a Canyelles parat a la via 1 (maig 2005) Detall d'un dels bancs de l'estació barcelonina (maig 2005)
       
La unitat 2020 en servei 311 a la via 1 (maig 2005) Tren amb publicitat sortint cap a Zona Universitària (maig 2005) Un tren entrant a la via 2 de Catalunya (maig 2005) Sortint cap a Canyelles (maig 2005)
       
A l'extrem de l'andana de la via 2 hi ha un ascensor que enllaça tant amb el vestíbul com amb l'andana de la via 1 (maig 2005) Pas elevat independent. Només té accés mitjançant ascensor (maig 2005) Curiosa vista des del pas elevat dels ascensors (maig 2005) L'estació des de les escales que enllacen el vestíbul amb l'andana direcció Zona Universitària (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Liceu

Passeig de Gràcia >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs