Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Liceu Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Liceu

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Liceu a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Liceu de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1925, amb l'entrada en servei de la prolongació de la línia des de Catalunya, estació aquesta darrera inaugurada un any abans i explotada aleshores pel Gran Metro. La parada està al subsòl de la Rambla, entre els carrers Sant Pau i Petxina i està formada per un sol nivell. En aquest únic nivell hi ha dues vies amb andanes laterals de 92 metres de llarg, sense cap mena d'intercomunicació entre elles. A cada extrem de cada andana hi ha un vestíbul independent. Els dos vestíbuls del costat Catalunya tenen accessos des del passeig central de la Rambla just davant del mercat de la Boqueria mentre que els dos vestíbuls del costat Drassanes tenen accessos també pel passeig central de la Rambla però davant del Gran Teatre del Liceu. Justament en aquests dos accessos del costat Drassanes tenen uns murals ceràmics realitzats per l'Escola Massana.

 Fotos

Típica boca de l'andana de la via 2 davant del Gran Teatre del Liceu (maig 2005)

Vestíbul costat Drassanes, amb el mural ceràmic (maig 2005) Vestíbul del costat Catalunya de la via 2, amb accés des de Boqueria (maig 2005) Accés a l'andana des de l'anterior vestíbul (maig 2005)
       
Túnel costat Catalunya, amb els accessos des de la Boqueria (maig 2005) Unitat 3000 fent entrada a l'estació de Liceu (maig 2005) Parant a l'estació (maig 2005) Proper tren direcció Zona Universitària entra (maig 2005)
       
Creuament de trens a Liceu (maig 2005) Tren que va a Canyelles estacionat a l'estació barcelonina (maig 2005) Tren fent parada a l'andana de la via 2 (maig 2005) Artística i típica entrada a l'andana direcció Canyelles (maig 2005)
       
Vestíbul de l'andana de la via 1 costat Drassanes (maig 2005) Mural de l'escola Massana (maig 2005) Extrem del costat Drassanes de l'andana de Liceu (maig 2005) Un metro que va Canyelles obrint portes (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Drassanes

Catalunya >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs