Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Diagonal Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Diagonal

 

correspondència amb línies de metro TMB:  
altres correspondències: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya FGC L6 Pl.Catalunya - Reina Elisenda L7 Pl.Catalunya - Av.Tibidabo S1 Barcelona - Terrassa S2 Barcelona - Sabadell S5 Barcelona - Sant Cugat - Rubí    
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Diagonal a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Diagonal de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1924, amb l'entrada en servei del tram entre Catalunya i Lesseps, formant part del primer ferrocarril metropolità que va tenir la ciutat de Barcelona, sent explotat en aquells moments per la companyia Gran Metro. La parada està sota el passeig de Gràcia, entre el carrer Rosselló i l'avinguda Diagonal i té un vestíbul a cada extrem. Al costat Zona Universitària hi ha un vestíbul que té dos accessos des de Passeig de Gràcia, un a cada costat a la cruïlla amb Rosselló. D'aquest vestíbul també en surt el passadís d'enllaç amb l'estació Diagonal de la línia L5 i amb l'estació Provença dels FGC. A l'altre extrem de l'estació, al costat Canyelles, hi ha l'altre vestíbul amb dos accessos des de Passeig de Gràcia amb Diagonal. Els metros circulen per un nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. L'enllaç entre vestíbuls i andanes es fa mitjançant escalinates i escales mecàniques. En el cas del vestíbul del costat Canyelles l'enllaç es realitza mitjançant diversos trams d'escales i escales mecàniques.

 Fotos

El vestíbul de Rosselló (maig 2005)

Nivell d'andanes des del costat oest (maig 2005) Tren que ve de Canyelles entrant a l'estació (maig 2005) Detall dels bancs i senyalètica de Diagonal (maig 2005)
       
2 minuts, 8 segons per al proper tren cap a Canyelles (maig 2005) Mai falla el mòdul estàndard amb plànols, informació i intèrfon (maig 2005) Entrada simultània de dos trens de la línia L3 a Diagonal (maig 2005) L'estació des del cap de l'andana de la via 1, costat Fontana (maig 2005)
       
L'estació des de l'accés des de l'avinguda Diagonal (maig 2005) Explorant pels accessos costat Fontana, un es troba l'escut de Barcelona sota un dels trams d'escales (maig 2005) Indicadors de direcció a les escales del costat Fontana (maig 2005) Diversos trams d'escales mecàniques enllacen vestíbul i andanes al costat Fontana de l'estació Diagonal (maig 2005)
       
Sortint cap a Canyelles (maig 2005) Tren que ve de Zona Universitària entrant a Diagonal (maig 2005) A punt de sortir de la via 2 de l'estació (maig 2005) Vista des de l'andana direcció Zona Universitària (maig 2005)
       
www.trenscat.com www.trenscat.com
Pont sobre la línia L5 al costat Passeig de Gràcia de l'estació (maig 2005) Viatgers esperant un metro mentre a la via 1 un tren està estacionat (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Passeig de Gràcia

Fontana >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs