Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Fontana Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Fontana

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Fontana a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Fontana de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1924, amb l'entrada en servei del tram entre Catalunya i Lesseps, formant part del primer ferrocarril metropolità que va tenir la ciutat de Barcelona, sent explotat aleshores per la companyia Gran Metro. La parada està sota el carrer Gran de Gràcia, a l'alçada del carrer d'Astúries i disposa d'un sol vestíbul al costat Lesseps. Justament a la cruïlla d'Astúries i Gran de Gràcia és on hi ha l'accés a l'estació, format per un edifici al mateix nivell del carrer en el qual hi ha el vestíbul amb les taquilles, màquines de venda de bitllets i les portes de control d'accés a les andanes. Mitjançant una sèrie de trams d'escales i d'escales mecàniques es baixa fins a un distribuidor situat a un nivell intermig al qual també es pot baixar des del vestíbul en ascensor. Des d'aquest distribuidor s'accedeix novament per escales, escales mecàniques i ascensors al nivell inferior per on circulen els trens, format per dues vies amb andanes laterals de 92 metres de llarg.

 Fotos

Edifici de viatgers de Fontana situat al mateix carrer Gran de Gràcia (maig 2005)

El vestíbul amb les portes de control d'accés (maig 2005) Detall de com passar correctament per les portes d'accés (maig 2005) Una altra vista del vestíbul (maig 2005)
       
Un dels nivells intermitjos (maig 2005) Distribuidor que condueix a les dues andanes (maig 2005) L'estació des del costat Lesseps, amb un tren que ve de Zona Universitària arribant a l'estació (maig 2005) Unitat 3000 amb les portes obertes estacionada a la via 1 (maig 2005)
       
A la boca del túnel costat Lesseps encara es conserva la decoració original de l'any 1924 (maig 2005) Tren que va a Zona Universitària estacionat a Fontana (maig 2005) En aquesta vista es pot veure el tram de túnel que es va ampliar per tal de poder allargar les andanes (maig 2005) Andana de la via 2 vista des de l'andana de la via 1 (maig 2005)
       
www.trenscat.com www.trenscat.com
Unitat 2000 parada i un altre tren arribant (maig 2005) Sortint cap a Canyelles (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Diagonal

Lesseps >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs