Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Lesseps Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Lesseps

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Lesseps a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Lesseps de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1924, amb l'entrada en servei de la històrica línia des de Catalunya, formant part del primer ferrocarril metropolità que va tenir Barcelona, sent explotat aleshores per la companyia Gran Metro. Des de 1924 fins a 1985 va ser final de trajecte i fins 1988 també tenia ben a prop els famosos tallers i cotxeres de Lesseps. L'estació de Lesseps està situada sota el carrer Gran de Gràcia, entre el carrer Maurici Serrahima i la plaça Lesseps i disposa d'un sol accés a la cantonada de plaça Lesseps amb Príncep d'Astúries, és a dir, al costat Vallcarca de l'estació. Aquest accés condueix a un vestíbul dotat de taquilles, màquines de venda de bitllets i torniquets de control d'accés a les andanes. A partir del vestíbul es baixa mitjançant dues escales mecàniques i una escala fins a un nivell intermig que actua com a distribuidor a les andanes. Els trens circulen pel nivell més profund, format per dues vies amb andanes laterals de 95 metres de llarg. L'enllaç entre el distribuidor i les andanes es fa mitjançant escalinates i escales mecàniques. Completen les instal·lacions de l'estació l'antiga cua de maniobres de 255 metres de llarg, amb una sola via, que queda a l'esquerra del túnel actual però que rarament s'usa.

 Fotos

Vestíbul de Lesseps, amb els torniquets i les màquines de venda automàtica de bitllets (maig 2005)

Escales i escales mecàniques enllacen el vestíbul amb el distribuidor (maig 2005) Indicadors de direcció dels trens abans de baixar del nivell intermig a les andanes (maig 2005) Escales i escala mecànica per enllaçar andana i distribuidor (maig 2005)
       
Tren que ve de Zona Universitària entrant a Lesseps (maig 2005) Unitat 3000 amb publicitat sortint cap a Canyelles (maig 2005) Unitat 2000 estacionada a la via 2 de l'estació (maig 2005) A l'esquerra il·luminat, l'antiga cua de maniobres. El túnel actual que va cap a Canyelles gira a la dreta (maig 2005)
       
Tren que ve de Canyelles entrant a Lesseps a tota velocitat (maig 2005) Metro sortint cap a Fontana i Zona Universitària (maig 2005) Tren de la sèrie 2000 arribant a Lesseps (maig 2005) Estacionat a la via 1, a punt d'obrir portes (maig 2005)
       
www.trenscat.com
Seqüència de la unitat 3064 arribant a Lesseps procedent de Canyelles i amb destinació Zona Universitària (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Fontana

Vallcarca >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs