Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > TMB > Tramvia Blau

El Tramvia Blau

pàgina no oficial · darrera actualització 31/05/06


El tramvia restaurat i reformat número 6 a la Pl.Dr.Andreu (27.05.06)

El Tramvia Blau és una línia que, inaugurada el 1901, té com a principal comesa enllaçar l'estació d'Avinguda Tibidabo de Ferrocarrils de la Generalitat (a la Plaça J.F.Kennedy) amb el Funicular del Tibidabo (a la Plaça del Doctor Andreu). L'obra es va poder dur a terme gràcies al Sr.Salvador Andreu, el qual tenia com a projecte construir una gran zona residencial de luxe al voltant de l'eix de l'avinguda Tibidabo. Per aquest motiu va dotar a l'avinguda amb una línia de tramvia de 1276 metres de longitud, amb ample de via de 1435 mm i de recorregut sempre en rampa (d'un màxim d'un 8%), pujant un desnivell total de 93 metres. El 1971 es van suprimir els darrers tramvies de la xarxa de Barcelona però aquesta línia va poder sobreviure gràcies a que estava lluny del centre de la ciutat i a més era privada, mai va ser de Tranvías de Barcelona. Així doncs de l'any 1971 i fins el 2004 va ser l'únic tramvia de Catalunya, quan es van inaugurar el Trambaix i el Trambesòs. Els diferents combois que circulen per la línia són tots ells històrics i quasi tots pintats de color blau, motiu pel qual es coneix com el Tramvia Blau. Actualment circulen de manera habitual els tramvies números 5, 6, 8 i 10, així com també el número 129 (jardinera). De manera més esporàdica també apareix el tramvia número 2 (únic supervivent de la primera sèrie). Actualment s'està en procés de reforma de la flota, tenint el número 6 ja llest i el 7 en transformació. La línia l'explota Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) des de l'any 1981, en règim de servei turístic i no està integrada en el sistema tarifari de l'ATM. El Tramvia Blau circula els caps de setmana, els festius i durant l'estiu.

Seleccioneu al mapa o a la llista per veure fotos d'una parada (o conjunt de dues parades, mireu numeració) i les seves proximitats:


Traçat del Tramvia Blau (foto: ICC)
Parades del recorregut ascendent del Tramvia Blau
1 Plaça Kennedy
2 Román Macaya
3 Josep Garí
4 Lluís Muntadas
5 Font del Racó
6 Plaça del Doctor Andreu

Esquema de vies del Tramvia Blau

Parades del recorregut descendent del Tramvia Blau
6 Plaça del Doctor Andreu
5 Carrer número 15
4 Adrià Margarit
3 Bosch i Alsina
2 Josep Mª Florensa
1 Plaça Kennedy
 
NOTA: per veure fotos de l'accés al dipòsit seleccioneu la parada 3 (Josep Garí/Bosch i Alsina)

Els tramvies

 Tramvies 5, 6, 7, 8 i 10

Són els tramvies per excel·lència de la línia, els més típics. Es tracta d'una sèrie de tramvies construïts l'any 1904 per La Industrial Elèctrica, bidireccionals, amb presa de corrent mitjançant trole amb una velocitat màxima de 13 km/h. Té un total de 2 portes per costat, una a cada extrem del vehicle, que són unes reixes d'accionament manual. L'interior disposa de diversos bancs de fusta, amb una capacitat per a 32 persones assegudes. Aquests tramvies (juntament amb el 9, avui ja inexistent) sempre han circulat per la línia de l'avinguda Tibidabo. Actualment s'han reformat i modernitzat els tramvies números 6 (ja en servei) i 7 (properament en servei), els quals s'han dotat de fre hidràulic, òptiques de tot tipus i una pantalleta tàctil que ho controla tot, a més de vidres atèrmics i il·luminació interior a baixa tensió. Aquests tramvies reformats conserven la controla original i el motor. Exteriorment s'han pintat d'un color blau més clar que els altres.
Tramvia modernitzat nº 6 Controls del número 6 Interior ple del tramvia 6 Detall del sostre del 6 Tramvia número 10 Interior del tramvia 10

 Tramvia número 129 (jardinera)

És un tramvia molt esperat en temporada estiuenca. Prové de l'antiga xarxa de tramvies de Barcelona (clausurada l'any 1971) i va ser construït l'any 1906 pels tallers de Can Girona, bidireccionals i amb presa de corrent mitjançant trole. La principal característica d'aquest tramvia és que no té ni planxa ni finestres laterals. Té un total de 2 portes per costat, una a cada extrem del vehicle, que són unes reixes d'accionament manual. L'interior disposa de diversos bancs de fusta, amb una capacitat de 32 persones assegudes. La jardinera va ser reinaugurada el 1986 amb el color vermell d'origen, tot i prestar servei al Tramvia Blau. El truck de la jardinera provè del tramvia número 9 de la sèrie 5-10.
     
La jardinera 129 Accés al tramvia Interior de la jardinera      

 Tramvia número 2

És l'únic supervivent de la primera sèrie del Tibidabo (sèrie 1-4) i té més de 100 anys, ja que va ser construit l'any 1901. Actualment, tot i estar en condicions de circular en comptades ocasions surt del dipòsit i és molt difícil veure'l en actiu.

Pàgina no oficial del Tramvia Blau: www.galeon.com/tramviablau

Web treballadors del Tramvia Blau: personal.telefonica.terra.es/web/tramvias

Pàgina oficial de TMB: www.tmb.net Pàgina de tramvia.org sobre el Tramvia Blau: www.tramvia.org/tramviablau


pàgina creada el 12/12/2004

2006, Bernat Borràs

Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs