PÓgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TRAM > TRAMbaix > CornellÓ Centre
Horaris dels trens de Catalunya
 CornellÓ Centre
   CornellÓ de Llobregat

propers tramvies
zona tarifÓria 1
Metro de Barcelona L5 CornellÓ Centre - Vall d'Hebron  

La parada de CornellÓ Centre estÓ situada al terme municipal de CornellÓ de Llobregat, al t˙nel d'enllaš directe entre la carretera d'Esplugues. Aquest t˙nel es troba en perpendicular sota l'estaciˇ de ferrocarril de CornellÓ de Llobregat de la lÝnia de via ampla de Barcelona a Tarragona per Vilafranca i per sobre de l'estaciˇ de metro de CornellÓ Centre de la lÝnia L5 del metro de Barcelona. El t˙nel d'enllaš estÓ format per una banda per una doble calšada de 2 carrils cadascuna al costat oest i al costat est, de manera totalment independent i separada, hi ha el t˙nel dedicat exclusivament al pas del tramvia i vianants, mitjanšant voreres. Es va posar en funcionament el 3 d'abril de 2004, amb l'entrada en servei de la primera fase del Trambaix entre Francesc MaciÓ, Montesa i el baixador de Sant MartÝ de l'Erm (per CornellÓ). L'estaciˇ tÚ dues vies amb dues andanes laterals. La parada disposa dels equipaments estÓndard de totes les parades de la xarxa TRAM, tot i que en estar situada en un t˙nel no disposa de marquesines. A cadascuna de les andanes hi ha les mÓquines de venda de bitllets, plÓnols amb informaciˇ de la lÝnia i de la zona, intŔrfon i tambÚ la pantalla on s'especifiquen els minuts que falten per als propers tramvies. La parada del tramvia forma part de l'intercanviador de CornellÓ, podent enllašar a peu pla de manera directa amb la lÝnia L5 del metro de Barcelona. A un nivell superior, a la plaša de l'Estaciˇ s'hi situa l'estaciˇ de Rodalies amb les lÝnies R1 i R4. Hi ha dos accessos d'enllaš entre el nivell del t˙nel del tramvia i el nivell de l'estaciˇ de Rodalies, un a la plaša de l'Estaciˇ i l'altre al carrer de Sevilla. Cadascun d'ells estÓ format per una escala fixa, dues escales mecÓniques i un ascensor. Des del maig de 2005 la parada disposa d'una decoraciˇ coneguda com a Trajectes, dissenyada pels professors Albert Valera i LluÝs Do˝ate, de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. ╔s una intervenciˇ destinada a donar identitat pr˛pia a l'estaciˇ de CornellÓ Centre a travÚs de la instalĚlaciˇ d'elements que manifesten la idea de viatge i de transport. D'aquesta manera, a les parets de l'estaciˇ hi ha imatges grÓfiques i tridimensionals, textos, signes, Órees de color que provoquen en l'espectador la imatge d'un canvi freqŘent o d'un desplašament. Entre altres elements, hi ha rŔtols amb els noms de ciutats on hi ha tramvia (ParÝs, Ginebra o Frankfurt), textos sobre viatges o imatges de petits grups d'animals n˛mades.

Fotos de la parada i proximitats T˙nel Ctra.Esplugues
Bernat BorrÓs - prohibida la reproducciˇ de les fotos sense el permÝs de l'autor
AccÚs a les estacions de metro i de tramvia de l'intercanviador de CornellÓ Centre des de la plaša de l'Estaciˇ (octubre 2016) AccÚs a les estacions de metro i de tramvia de l'intercanviador de CornellÓ Centre des de la plaša de l'Estaciˇ (octubre 2016) Pas de vianants per creuar les vies a l'enllaš des de l'estaciˇ de metro, amb panell informatiu de grans dimensions de propers tramvies (octubre 2016) Detall de la decoraciˇ de la parada (octubre 2016)

Vista de la parada des de l'andana de la via 1, costat Les AigŘes (octubre 2016) TRAM 13 en un servei T1 a Bon Viatge estacionat a la via 1 de CornellÓ Centre (octubre 2016) Tramvia entrant per la via 2 de CornellÓ Centre durant l'hora punta del matÝ (octubre 2016) Tramvia 111-05 en un servei T1 de Bon Viatge a Francesc MaciÓ a CornellÓ Centre (octubre 2016)

Vista general del t˙nel per on circula el tramvia i enllaš directe amb el metro, lÝnia L5 (octubre 2016) Tramvia sortint cap a Ignasi IglÚsias, Montesa i Francesc MaciÓ (octubre 2016) AccÚs a peu pla a l'estaciˇ de CornellÓ Centre de la lÝnia L5 del metro de Barcelona (octubre 2016) Tramvia arribant a CornellÓ Centre pel t˙nel, procedent de Francesc MaciÓ (octubre 2016)

Tramvia Citadis d'Alstom model 302 estacionat a la via 1 de CornellÓ Centre (octubre 2016) TRAM sorint cap a Les AigŘes, Bon Viatge i Llevant-Les Planes (octubre 2016) Detall del mobiliari de la parada, via 1 (octubre 2016) Tramvia de la lÝnia T2 entrant al t˙nel de l'intercanviador de CornellÓ (octubre 2016)

Tramvia a la rotonda entre la carretera d'Esplugues i l'avinguda Can Corts, ubicada a la sortida del t˙nel de CornellÓ (abril 2008) Vista general del t˙nel del tramvia, que forma part de l'intercanviador de CornellÓ Centre (marš 2006) Tramvia sortint cap a Francesc MaciÓ (marš 2006) Tramvia pujant cap a la carretera d'Esplugues des del t˙nel (marš 2006)

Tramvia 18 en un servei T2 a Sant MartÝ de l'Erm entre Ignasi IglÚsias i CornellÓ Centre (marš 2006) Per una incidŔncia, un tramvia gairebÚ n'atrapa un altre a prop de CornellÓ Centre (marš 2006) Tramvia 111-09 baixant cap al t˙nel de CornellÓ (marš 2006) El tramvia espera via lliure per accedir al t˙nel de CornellÓ (marš 2006)

AccÚs a l'intercanviador pel costat est de les vies de ferrocarril (marš 2006) AccÚs a l'intercanviador pel costat est de les vies de ferrocarril (marš 2006) Tramvia 14 a la rotonda d'accÚs al t˙nel de CornellÓ pel costat Ignasi IglÚsias (abril 2004) Baixant cap al t˙nel de l'intercanviador de CornellÓ Centre (abril 2004)

Tramvia 14 en un servei T2 a punt d'entrar al t˙nel els primers dies de circulaciˇ del Trambaix (abril 2004) TRAM 09 a la via 2 de CornellÓ Centre els primers dies en servei del TRAM (abril 2004) Sortint del t˙nel cap a Ignasi IglÚsias (abril 2004)  Tramvia 111-17 en un servei T1 a Bon Viatge estacionat a la via 1 de CornellÓ Centre (abril 2004)

Tramvia 17 ja a punt de sortir cap a Bon Viatge (abril 2004) Tramvia entre Les AigŘes i CornellÓ Centre (abril 2004) Tramvia a la boca oest del t˙nel de CornellÓ (abril 2004) Vista de la parada de CornellÓ Centre des de la cabina del tramvia el dia de la inauguraciˇ del Trambaix (abril 2004)

Vista de la darrera fase d'obres del t˙nel i parada de CornellÓ Centre (febrer 2004) Vista de la darrera fase d'obres del t˙nel i parada de CornellÓ Centre (febrer 2004) Vista de la darrera fase d'obres del t˙nel i parada de CornellÓ Centre (febrer 2004) Tramvia 16 en proves pel t˙nel de CornellÓ Centre (febrer 2004)

direcciˇ Francesc MaciÓ ═ndex TRAMbaix direcciˇ Bon Viatge / Llevant-Les Planes
< Ignasi IglÚsias Les AigŘes >
PÓgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'˙s p˙blic (webs, premsa, etc) ni l'˙s lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari Ús Bernat BorrÓs 
trenscat.cat Ús una pÓgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional