Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tren de Sóller > Traçat > De Palma a Son Sardina
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tren Palma-Sóller. Traçat
De Palma a Son Sardina

El traçat entre Palma i Son Sardina comprèn una longitud de 5 km. La sortida de l'estació de Palma es fa directament sobre el carrer Eusebi Estada, on la via es situa a la seva part central en plataforma reservada. Els encreuaments amb altres carrers es resolen mitjançant semàfors coordinats amb el pas del tren. Poc abans del km 1 la via gira a l'esquerra per deixar el carrer Eusebi Estada i enfilar Tinent Ogaya i Concòrdia, circulant també per la seva part central però de manera ja més segregada i protegida. A partir del pas a nivell amb barreres del carrer Tomás Villanueva la línia va deixant enrera la ciutat i passa per sota la Via de Cintura de Palma (autopista de ronda de la ciutat). Tot aquest tram de línia és totalment rectilini, seguint per la zona oest del polígon industrial de Son Castelló, salvant abans per un pont el petit torrent de na Bàrbara al km 3,1. Poc abans de l'estació de Son Sardina el traçat gira lleugerament, amb la companyia de les vies del metro de Palma a la dreta.
Estacions del tram: Palma | Son Sardina

Fotos del traçat
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Tren a l'estació de Palma (agost 2012) Sortida d'un tren de l'estació de Palma al bellmig del carrer Eusebi Estada (agost 2012) El tren circula alegrement pel carrer Eusebi Estada sobre plataforma reservada sense causar molèsties a ningú (agost 2012) Vista d'un tren arribant a Palma, amb locomotora i 6 cotxes circulant pel carrer Eusebi Estada (agost 2012)

El llarg tren s'insereix a la ciutat com un vehicle més en ple segle XXI, totalment admirable (agost 2012) Corba per deixar el carrer Eusebi Estada i enfilar el carrer del Tinent Ogaya (agost 2012) Circulant entre blocs de pisos de la ciutat de Palma (agost 2012) Aquest tram urbà de la línia, al carrer Concòrdia, ja es troba més segregat que el del carrer Eusebi Estada (agost 2012)

Pas a nivell del carrer Tomás Villanueva (agost 2012) Poc després de sortir de Palma la via passa sota la via de cintura, l'autopista que actua com a ronda de la ciutat (agost 2012) Pas a nivell del carrer de Sant Francesc de Sales (agost 2012) Pont sobre el torrent de na Bàrbara, al PK 3,1 (agost 2012)

El traçat discorre per la zona oest del polígon industrial de Son Castelló (agost 2012) El camp es va imposant a la ciutat (agost 2012) A prop de Son Sardina la via del ferrocarril de Sóller discorre en paral·lel a les vies del metro de Palma (agost 2012) Entrada a Son Sardina pel costat Palma (agost 2012)

 
 
Retorn a traçat tren de Sóller
direcció Sóller
De Son Sardina a Bunyola >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional