Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tren de Sóller > Traçat > De Son Sardina a Bunyola
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tren Palma-Sóller. Traçat
De Son Sardina a Bunyola

El traçat entre Son Sardina i Bunyola comprèn una longitud de 9,4 km. La sortida de l'estació de Son Sardina es fa en paral·lel a línia del metro de Palma de Plaça Espanya a la Universitat de les Illes Balears (UIB) que queda a la dreta. Aviat les vies del metro guanyen alçada i passen per sobre la línia de Sóller. El recorregut segueix sense dificultats cap als baixadors de Son Reus i Santa Maria, per llargs trams de recta per anar guanyant alçada molt lentament. A partir del baixador de Caubet la línia comença a ser més sinuosa i va guanyant alçada lentament fins arribar a Bunyola, que es situa a 195 metres sobre el nivell del mar.
Estacions del tram: Son Sardina | Son Reus | Santa Maria | Caubet | Bunyola

Fotos del traçat
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Sortida de l'estació de Son Sardina cap a Sóller (agost 2012) A la sortida de Son Sardina el traçat del tren de Sóller i el metro de Palma van paral·lels (agost 2012) Finalment les vies del metro passen per sobre la línia de Sóller, per enfilar el seu trajecte cap a la Universitat de les Illes Balears (agost 2012) Pas a nivell a prop de Son Reus (agost 2012)

Vista d'un tren circulant cap a Palma en una corba on s'ha renovat la via (agost 2012) Vista general del baixador, amb la via desviada i l'aparcament d'autocars (agost 2012) Llarga recta entre Son Reus i Santa Maria (agost 2012) El traçat fins a prop de Bunyola no presenta dificultats i té trams molts rectilinis (agost 2012)

Amb el zoom es pot veure el baixador de Santa Maria amb el sanatori al fons (agost 2012) El baixador de Santa Maria (agost 2012) Suau corba entre Santa Maria i Caubet entre pins (agost 2012) El baixador de Caubet (agost 2012)

 
La serra d'Alfàbia es cada vegada és més a prop (agost 2012) Tram de la línia que discorre entre pins poc abans de Bunyola. El traçat comença a ser ja una mica més abrupte (agost 2012) Entrada a l'estació de Bunyola pel costat Palma, amb material de via i obres estacionat en una de les vies mortes (agost 2012)  

direcció Palma
< De Palma a Son Sardina
Retorn a traçat tren de Sóller
direcció Sóller
De Bunyola al Mirador des Pujol d'en Banya >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional