Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Alta velocitat > 21.LAV Aragó-Lleida-Barcelona > CTT Can Tunis
21.Línia d'alta velocitat Aragó-Lleida-Camp de Tarragona-Barcelona
 CTT Can Tunis km 616,0 Centre de tractament tècnic


Mostra un mapa més gran
La sortida de l'estació d'El Prat de Llobregat es realitza a través del túnel urbà que s'hi ha construït, pujant una forta rampa de 30 mil·lèssimes (la major de la LAV Madrid-Barcelona), per passar per darrer cop per sobre el riu Llobregat a través d'un pont de longitud de 212 metres construït en formigó i que es recolza en 4 piles intermitges. El traçat recorre en paral·lel a la convencional Barcelona-Vilanova-Valls els darrers 2 km en superfície, en el qual també hi ha la bifurcació cap al Centre Tractament Tècnic de Can Tunis, que serà el taller dels trens d'alta velocitat a Barcelona. Finalment la línia s'enterra definitivament a l'altura de Bellvitge en un túnel de molt complicada execució de 4.619 metres de longitud, diverses rampes de 25 mil·lèssimes i corbes tancades, amb radis que oscil·len entre els 400 i els 1.100 metres. A través d'aquest túnel la línia arriba a l'estació de Barcelona Sants, pel costat muntanya d'aquesta.

Fotos del traçat
Rampa de sortida del túnel urbà de El Prat, de 30 mil·lèssimes i pont sobre el riu Llobregat, amb el talgo a Lorca circulant per la línia convencional en paral·lel (març 2008) Pont sobre el riu Llobregat, el darrer abans d'arribar a Barcelona (març 2008) AVE 3133 procedent de Madrid Puerta de Atocha i amb parada a Guadalajara, Zaragoza, Lleida i Camp de Tarragona, al darrer tram a l'aire lliure abans de Barcelona. Al fons, el pont sobre el riu Llobregat (març 2008) Tren Siemens de la sèrie 103 enfilant una de les corbes ja a una velocitat no gaire alta (març 2008)

Corba en paral·lel a la línia convencional Barcelona-Vilanova-Valls (març 2008) Detall d'un dels senyals lluminosos dels que està equipada la LAV (març 2008) Detal d'una de les plaques amb el PK (març 2008) Detall d'un dels aïllants de la catenària en un agulla diagonal entre vies (març 2008)

Unitat 103-024 cobrint el servei AVE 3162 entre Barcelona i Madrid (març 2008) Una altra vista del tren d'alta velocitat, que en aquest tram circula a velocitats baixes (març 2008) El Velaro passa pel pont sobre el riu Llobregat (març 2008) AVE 3113 circulant els darrers metres en superfície entre la Ronda Litoral i la Gran Via (març 2008)

El Velaro i a l'esquerra agulla d'entrada al CTT de Can Tunis (març 2008) Transició de via sobre balast a via en placa per entrar al túnel que durà el tren fins a Barcelona Sants (març 2008) Part de la platja de vies del centre de tractament tècnic de Can Tunis (març 2008) Entrada al túnel de Bellvitge. A l'altre extrem s'hi troba l'estació de Barcelona Sants (març 2008)

direcció Camp de Tarragona/Lleida Índex línia 21 direcció Barcelona
< Estació de El Prat de Llobregat Estació de Barcelona Sants >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional