Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 09.Línia Reus-Falset-Móra-Riba-roja-Faió > Pradell
xarxa de via ampla
09.Línia Reus-Falset-Móra la Nova-Riba-roja-Faió
codi estació: 71304


Mostra un mapa més gran
L'estació de Pradell-La Torre de Fontaubella (PK 556,1 de la línia Madrid-Móra-Reus-Roda-Barcelona) es situa enmig del no-res, entre les poblacions de Pradell de la  Teixeta i La Torre de Fontaubella, si bé realment es situa més propera a aquest darrer nucli. El tren va arribar a Pradell l'any 1890, quan es va obrir la línia de Reus a Marçà-Falset. Just a la sortida de l'estació direcció Reus hi ha el túnel número 72, de 410 metres de llarg, que enllaça amb el túnel de L'Argentera, de 4 km de llarg, que permet al ferrocarril salvar la imponent serra de Pradell. L'estació disposa de la via general (via 1), una desviada llarga (via 2) que es prolonga per l'interior del túnel número 72 i una via desviada (via 3) que serveix l'andana principal on també s'hi situa l'edifici de viatgers de dues plantes que es troba totalment tapiat. També hi ha una andana secundària entre les vies 1 i 3 comunicada amb la principal mitjançant un pas a nivell. Finalment hi ha una petita via morta que no s'utilitza al costat de la via 3 connectada pel costat Falset i que permet l'accés a la sots-central elèctrica que alimenta la línia.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Seqüència del Catalunya Exprés Flix-Barcelona servit per una doble composició d'unitats de la sèrie 444, la 444.002 i la 444.004, passant per la via general de l'estació de Pradell (setembre 2007)

L'edifici de viatgers de Pradell vist des de la carretera de Pradell a La Torre de Fontaubella (octubre 2004) Una altra vista del solitari edifici, des del costat andanes (octubre 2004) Curiosa pintada en una paret de l'edifici de l'estació de Pradell (octubre 2004) El túnel número 72 des de la via principal, amb el parc eòlic al fons (octubre 2004)

Placa d'homenatge a Eduard Maristany, l'enginyer constructor de la línia (octubre 2004) Sots-central elèctrica situada a la sortida de Pradell costat Móra la Nova (octubre 2004) Un Catalunya Exprés procedent de Reus sortint del túnel 72, de 410 metres de longitud (octubre 2004) Solitari tren parant a la via 1 de Pradell (octubre 2004)

Unitat 448 reformada amb destinació Zaragoza-Delicias fent parada a l'estació (octubre 2004) Sortint cap a la següent estació, Marçà-Falset (octubre 2004) Tren especial Móra-Reus passant a tota velocitat per l'estació pradellana (octubre 2004) El tren "històric" endintsant-se en el túnel número 72 (octubre 2004)

direcció Reus Índex Línia 09 direcció Falset/Faió
< Duesaigües-L'Argentera Marçà-Falset >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional